BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSahte kartlarla 10 milyonluk vurgun----

Sahte kartlarla 10 milyonluk vurgun

Sahte kartlarla 10 milyonluk vurgun
21 Mart 2018 - 19:40 www.finansgundem.com

Gaziantep merkezli dolandırıcılık şebekesi, 11 ildeki vatandaşların bankamatik ve kredi kartlarını kopyalayarak 10 milyon liralık vurgun yaptı

Gaziantep Emniyet Müdürlüğü, Siber Suçlarla Mücadele Şube ekipleri, aldıkları bir istihbaratı değerlendirerek, vatandaşların kredi kartları ve bankamatik kartlarını kopyalayan bir şebekeyi takibe aldı.

PARAVAN ŞİRKETLERDEN ALIŞVERİŞ

Habertürk'te yer alan haberine göre, dolandırıcılık şebekesi, kopyaladıkları kartlarda bulunan paraları harcamak için paravan şirket kurdu. Kendileri ve akrabaları adlarına açtıkları çeşitli sektörlerde faaliyet gösteren şirketlere pos cihazları alındı. Bilgileri kopyalanan vatandaşların kredi kartları ile kendi şirketlerinden son limite kadar alışveriş yaptılar. Polis, Gaziantep merkezli şebekenin Denizli, Antalya, Muğla, Diyarbakır, Şanlıurfa, Konya, İzmir, Ankara, Afyon, Malatya ve Aydın faaliyet gösterdiğini tespit etti.

26 KİŞİ YAKALANDI

Polisin 12 ilde eş zamanlı düzenlediği operasyonda 26 kişi gözaltına alındı. Zanlıların ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda, çok sayıda pos cihazı, kart kopyalama cihazı, kopya ve sahte kartlar, cep telefonları ve bilgisayarlar ele geçirildi. Gaziantep'e getirilen ve Emniyet Müdürlüğü'nde sorguları tamamlanan zanlıların kopyaladıkları banka ve kredi kartları ile 10 milyon liralık vurgun yaptıkları tespit edildi.

Emniyet Müdürlüğü'nde sorguları tamamlanan zanlılar adliyeye sevk edildi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)