BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkSahte bankacıların kredi sahtekarlığı ortaya çıktı----

Sahte bankacıların kredi sahtekarlığı ortaya çıktı

Sahte bankacıların kredi sahtekarlığı ortaya çıktı
28 Mart 2021 - 15:05 www.finansgundem.com

Bir vatandaşın şikayetiyle kredi sahtekarlığı ortaya çıktı. Kendilerini banka müşteri hizmetleri görevlisi olarak tanıtan 7 şüpheli yakalandı

Bursa’da polis ekiplerinin düzenlediği operasyonda, kendilerini banka müşteri hizmetleri görevlisi olarak tanıtan 7 şüpheli, polis ekiplerince yakalandı. Bu yolla toplam 116 bin lirasının dolandırıldığını iddia eden İ.İ.'nin şikayetiyle kredi sahtekarlığı ortaya çıkartıldı. 
Bursa’nın merkez Osmangazi ilçesinde, İ.İ'yi (39) arayan bir kişi, kendisini banka müşteri hizmetleri görevlisi olarak tanıttı. Şüpheli,  İ' İ ye  daha önce kullandığı kredi için  kesilen sağlık poliçesi giderinin  iadesi için  yeniden kredi çekip, hesabında tutması gerektiğini söyledi. 61 bin ve 55 bin TL olmak üzere toplam 116 bin liralık iki farklı kredi çeken İ.İ, bu parayı da şüphelilerin yönlendirmesiyle dolandırıcıların hesabına aktardı.

Bitcoin dolandırıcılarına operasyon

 Öte yandan dolandırıldığı anlayan İ.İ.’nin şikayeti üzerine İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, şüphelileri yakalamak için çalışma başlattı. Üzerlerinde açılmış çok sayıda Banka hesabı bulunan  7 şüpheli K.U. (21), M.Y. (20), T.N.Y. (21), B.E.İ. (21), S.K. (22), B.T. (21) ve K.İ. (30), dün yapılan operasyonla gözaltına alındı. Aramada, vatandaşları banka müşteri hizmetleri görevlisi gibi dolandırdıkları sırada kullandıkları cep telefonu, bilgisayar ve elektronik malzemeler ele geçirildi.
Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 7 şüphelinin savcılık sorgusunun devam ettiği öğrenildi.

5 milyon lira vurgun yapan telefon dolandırıcılığı çetesi çökertildi

 


YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)