BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSahipsiz mülklerle vurgun yapan çeteye baskın----

Sahipsiz mülklerle vurgun yapan çeteye baskın

Sahipsiz mülklerle vurgun yapan çeteye baskın
28 Ekim 2020 - 16:57 www.finansgundem.com

Sahibi belli olmayan mülklere çökerek milyonlarca liralık vurgun yapan çete yakalandı.

İstanbul’da sahiplerine ulaşılamayan yabancılara gayrimenkulleri usulsüz yollarla sahiplenen çetenin milyonlarca lira vurgun yaptığı ortaya çıktı. Çetenin ele geçirdiği gayrimenkuller arasında, Taksim’de 5 katlı bir bina ve Bebek’te deniz kenarında bir yapının da olduğu öğrenildi.

Sözcü'de yer alan habere göre, operasyon İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gerçekleştirildi. Polis ekipleri, bazı tarihi yapıları usulsüz olarak sahiplenen bir şebeke belirledi. Yapılan araştırmalarda şüphelilerin, yurt dışında yaşayan yaşlı oldukları için mülkleriyle ilgilenemeyen ya da sahipleri ölen varisleri bilinmeyen Rum, Musevi, Ermeni, İtalyan ve Fransızlara ait binaları usulsüz olarak sahiplendikleri belirlendi. İstanbul, Sakarya ve Edirne'de düzenlenen operasyonlarda 6 şüpheli yakalandı.

BEŞİKTAŞ, ŞİŞLİ, BEYOĞLU

Yapılan çalışmalarda 7 şüpheli belirleyen ekipler, şüphelilerin, özellikle Beyoğlu, Şişli, Beşiktaş ve Fatih'teki 20'den fazla tarihi yapıyı usulsüz olarak edindikleri anlaşıldı. Bu yapılar arasında, Beyoğlu Tomtom Mahallesi, Taksim ve Bebek gibi gayrimenkul değerlerinin çok yüksek olduğu adresler de olduğu öğrenildi.

Polisin tespit ettiği o adresler arasında Bebek'te denize sadece 80 metre mesafede bulunan bir bina ile Taksim İlk Yardım Hastanesi'ne 20 metre mesafede 5 katlı bir binanın da yer aldığı öğrenildi. Şüphelilerin usulsüz olarak elde ettikleri gayrimenkullerden milyonlarca lira vurgun yaptığı belirtildi. Gözaltına altına alınan 6 şüphelinin emniyetteki işlemlerinin sürdüğü 1 şüphelinin ise arandığı belirtildi.

Tapu çetesi noter baskını ile çökertildi

 

İnternet dolandırıcısı çeteye eş zamanlı operasyon

 

Yıllık 96 milyon TL kazanan yasadışı bahis çetesi çökertildi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)