BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaŞahinler Holding’e anlamlı ödül----

Şahinler Holding’e anlamlı ödül

Şahinler Holding’e anlamlı ödül
16 Aralık 2013 - 17:05 www.finansgundem.com

Tekstil sektörünün devlerinden Şahinler Holding, 35 yıldönümü dolayısıyla ödüle layık görüldü

İHKİB’nin kuruluşunun 35'inci yıldönümü nedeniyle; İHKİB Başkanı Hikmet Tanrıverdi'nin ev sahipliğinde ve Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın katılımıyla 12 Aralık Perşembe günü Swissotel The Bosphorus İstanbul’da "Vefa Gecesi" düzenlendi.
Gecede, 2000 ile 2013 yılları arasında 500 milyon doların üzerinde ihracat yapan 20 şirkete, ödülleri verildi. Türk tekstil sektörüne en fazla yatırım yapan 20 şirket arasında yedinci şirket olan Şahinler Holding’e bağlı Modavizyon’un ödülünü Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Şahinler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Şahin’e takdim etti.
Türkiye’nin en büyük hazır giyim fabrikası Modavizyon adına ödülü alan Kemal Şahin, tekstil sektörüne yaptıkları yatırımlara 2014 yılında da devam edeceklerini ve her yıl hız kesmeden büyüyen Modavizyon’un böylesi anlamlı bir gecede ödüle layık görülmesinden büyük onur duyduğunu ifade etti.

ŞAHİNLER HOLDİNG KİMDİR?
Türk tekstil sektörünün zirvedeki ismi Şahinler Holding'in temeli, 1982 yılında Almanya'nın Aachen kentinde Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Şahin'in Santex Moden Şirketi'ni kurmasıyla atılmıştır. Şahinler Holding, moda dünyasının iddialı isimleri arasına giren Santex Moden GmbH'nın ardından, 1984 yılında Konteks şirketi ile Türkiye'de de faaliyete başlamıştır.
Türkiye ve Avrupa'da kurduğu şirketlerle kısa zamanda "Türkiye'nin En Büyük Moda ve Entegre Tekstil Grubu" konumuna gelen Şahinler Holding, spor giyimden çocuk giyimine, erkek-bayan hazır giyimden jean ve iç giyime kadar geniş bir ürün yelpazesine sahiptir. Grup yılda 50 milyon parçanın üzerinde hazır giyim ürününü Avrupa ve Amerika'ya pazarlamaktadır
Grup, Türkiye, Ürdün, Bulgaristan, Çin, Mısır ve Hindistan'da dış ticaret, tekstil ve konfeksiyon, Avrupa ve Amerika'da ise toptan ve perakende pazarlama şirketleri ile faaliyet göstermektedir. Şahinler Holding bu faaliyetlerini 15 ülkede kurulu toplam 27 şirketi ile yürütmektedir. Ürünlerini Avrupa'nın çeşitli ülkelerinde bulunan gruba ait 20'si toptan olmak üzere yaklaşık 350 mağazayla tüketicilere ulaştırmaktadır. Toplam 12 bin personeli bulunan Grup, dolaylı olarak da 30 bin kişiyi istidam etmektedir. Bugüne kadar gösterdiği istikrarlı büyüme performansını önümüzdeki yıllarda da sürdürmeyi hedefleyen grubun cirosu, 1,4 milyar dolara ulaşmıştır.
 

MODAVİZYON TEKSTİL SANAYİ VE TİCARET A.Ş. HAKKINDA
Modavizyon A.Ş. üretici firma olmanın yanı sıra tasarımlarıyla da müşterilerine hizmet vermektedir. Dünyanın dört kıtasında üretim ve satış şirketleri bulunan, Tekstil sektörünün öncü grubu Şahinler Holding'in bir kuruluşudur. 1994 yılında kurulmuş olup Edirne’de faaliyetlerini sürdürmektedir. Toplam 3.500 personeli bulunmaktadır. Örme ve fantezi kumaşlardan bay, bayan ve çocuk dış giyim üretimi yapmaktadır. Entegre bir gruba bağlı olmanın avantajından yola çıkarak partnerleriyle yaptığı işbirliklerini; müşteri beklentilerinde hız ve fiyata dönüştürmektedir. Türkiye ve dünyadaki gelişmelere paralel olarak Modavizyon, üretim tesislerinde yıllık ortalama 5.000.000 adet üretim gerçekleştirmektedir.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)