BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemŞahin, 120 milyon doz için tarih verdi----

Şahin, 120 milyon doz için tarih verdi

Şahin, 120 milyon doz için tarih verdi
20 Mayıs 2021 - 19:45 www.finansgundem.com

Canlı yayında konuşan korona virüs aşısının mucidi Uğur Şahin, Türkiye'ye gönderilecek 120 milyon doz aşı için tarih verdi

Korona virüs Bilim Kurulu bugün aşı gündemiyle topladı. Toplantıya BioNTech aşısını geliştiren Profesör Doktor Uğur Şahin'in de katıldı. Şahin, Bilim Kurulu toplantısında yaptığı açıklamada Türkiye'ye Temmuz, Ağustos ve Eylül ayıyla birlikte 120 milyon doz aşı göndereceklerini söyledi.

Korona virüs aşısı BioNTech'in mucidi Prof. Dr. Uğur Şahin, Türkiye'nin davetlisi olarak Bilim Kurulu toplantısında açıklamalarda bulundu.

Toplantıya dijital ortamdan katılım sağlayan Şahin, Türkiye'ye gönderilmesi planlanan BioNtech aşılarıyla ilgili de bilgilendirmede bulundu.

TOPLAMDA 120 MİLYON DOZ AŞI GÖNDERİLECEK

Temmuz, Ağustos ve Eylül ayıyla birlikte Türkiye'ye toplamda 120 milyon doz aşı göndereceklerini belirten Şahin, ekinin planını hazırladığını söyledi.

Türkiye'ye gönderilecek aşılar için anlaşmanın tamamlandığını aktaran Şahin, "Burada konuşma imkanımız olduğu için çok mutluyum. Sayın Bakan'ın anlattığı gibi beraber konuşuyoruz. Türkiye'ye uygulanan aşıyı nasıl bitirebiliriz diye. 120 milyon doz olarak imza attık. Çok mutluyum çünkü şimdi Türkiye bu altıncı ayın sonuna kadar, Haziran ayının sonuna kadar 30 milyon doz getirmek istiyoruz. Temmuz-Ağustos ve Eylül ayında tamamıyla 120 milyon dozu tamamlamak istiyoruz" dedi.

"ZAMANINDA GÖNDERMEYİ HEDEFLİYORUZ"

Türkiye'ye aşıları zamanında göndermek istediklerini söyleyen Şahin, "Türkiye, altıncı ayın sonuna kadar 30 milyon doz getirmek istiyor. Temmuz, Ağustos ve Eylül ayında ise tamamıyla 120 milyon dozu tamamlamak istiyoruz. Son 2 haftada bizim ekip yoğun çalıştı. Planları yapıldı. Ne zaman, kaç doz aşı gideceği konusunda anlaştık. Zamanında aşıları Türkiye'ye göndermeyi hedefliyoruz" diye konuştu.

Sağlık Bakanı Koca'dan vaka sayısı açıklaması: 10 binin altına düştü

 

Koca, toplumsal bağışıklık için tarih verdi

 

Türkiye ile BionTech 90 milyon doz aşıda anlaştı

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ACİL ERKEN SEÇİM21 Mayıs 2021 11:05

    Uğur ailesinin gayreti de olmasa yanmıştık. Allahtan ülkesine hizmet etme isteği akp ve sarayı da önlem almaya yöneltti. Türkiye dünyada pandemiyi en kötü yöneten üç ülkeden biri her şeyi böyle yönettikleri gibi.