BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkŞahenk'ten bankalar için altyapı önerisi----

Şahenk'ten bankalar için altyapı önerisi

Şahenk'ten bankalar için altyapı önerisi
16 Kasım 2015 - 07:13 www.finansgundem.com

Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk, B20 Türkiye Altyapı ve Yatırımlar Görev Gücü Başkanı olarak bir konuşma yaptı

Dünya liderlerini bir araya getiren G20 Zirvesi, küresel ekonominin en önemli aktörlerini de Antalya'da buluşturdu.

Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve B20 Türkiye Altyapı ve Yatırımlar Görev Gücü Başkanı Ferit Şahenk, yatırım ve alt yapılarla ilgili temel tavsiyelerde bulunarak, altyapı yatırımlarının hem büyümeye hem de istihdama yardımcı olduğunu belirtti.

G20'nin yüzde 2 ek büyüme hedefine katkı sağlamak ve alt yapı yatırım açığının kapanmasına uzun vadede destek olmak amacında olduklarını anlatan Şahenk, "Kamu yatırımlarının alt yapı sektöründe artırılmasını, ülkelerin yatırım stratejileri yoluyla sağlamak gerekiyor. Bunu her ülkenin kendi koşullarını göz önünde bulundurarak yapmak gerekiyor" diye konuştu.

Şahenk, uzun vadeli yatırım hedeflerinin yatırım özelliklerine uygun olması gerektiğini belirterek, şunları söyledi:

"Alt yapı yatırımlarının ekosistem içerisinde olması gerekiyor. Bizim aslında düzenleme ayağında çok ciddi değişikliklere ihtiyacımız var. Ülkeler olarak bunlardan bahsettik. Burada bankaların destekleyebileceği altyapı projelerinin olması gerekiyor. Yatırımcıların çok açık bir şekilde risklerini yönetebileceklerini görmeleri ve bu anlamda kendilerini güvende hissetmeleri lazım."
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)