BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemŞahenk'in yeni yatırımı Peru mutfağı----

Şahenk'in yeni yatırımı Peru mutfağı

Şahenk'in yeni yatırımı Peru mutfağı
02 Mayıs 2014 - 03:18 www.finansgundem.com

Doğuş Holding'in patronu Ferit Şahenk, yeme içme sektöründeki yatırımlarına yenisini ekledi. Şahenk Londra'daki Coya'nın yüzde 20'sini satın aldı

Yeme içme sektöründeki yatırımlarla dikkat çeken Doğuş Grubu’nun Başkanı Ferit Şahenk’in, şimdi de Londra’nın, Peru mutfağıyla ünlü restoranlarından Coya’nın yüzde 20’sini aldığı öğrenildi.

Serkan Arman'ın Milliyet'teki haberine göre Londra’nın kalburüstü semti Mayfair’de önceki yıl açılan Coya, kısa süre içinde ‘değişik tatlar arayan’ İngilizlerin gözdesi oldu. Şahenk’in Coya’ya yüzde 20 payla ortak olduğu ancak kısa vadede İstanbul’a getirmeyi düşünmediği konuşuluyor.

Coya, Şahenk’in kurmaylarından Metin Ar’ın da favori mekânı. Ar’a göre, Coya Londra’nın en iyi 10 lokantasından biri. Coya’yı yaratan isim Şahenk’e pek yabancı değil: Zuma ve La Petite Maison gibi restoranların da arkasında olan Hint kökenli yatırımcı Arjun Waney.

ÜYELİK 700 STERLİN 

Bilindiği gibi, Doğuş’un iştiraki olan yeme-içme grubu D.ream; en çok Zuma markasıyla tanınan Azumi Group’a 2012’de yüzde 50 ortak olmuştu.

Coya ile birlikte portföyüne Güney Amerika lezzetlerini de ekleyen Ferit Şahenk, İtalyan Da Mario’dan Uzakdoğu mutfağı Zuma’ya, etçi Nusr-Et’ten Moğol barbekücü Go Mongo’ya adeta ‘üzerinde güneş batmayan bir lezzet imparatorluğu’nu bir araya getirdi.

Londra’nın en ‘in’ mekânlarından biri olan Coya’nın lokanta kısmının yanı sıra 700 sterline üye olunan bir de özel kulübü var. Mini konserlere de sahne olan restoran, hem deniz ürünleri, hem de et yemeklerinde iddialı. Çiğ balık ‘ceviche’ ile başlayan yemekler küçük tabaklardaki iştah açıcılar ve kömür ızgara ana yemeklerle devam ediyor. Patatesin anavatanı olan Peru mutfağında sebzeler de önemli yer tutuyor. Ekmek servis etmeyen Coya’da ana yemeklerin fiyatı 11 sterlin civarında.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)