BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinŞahenk'in yeni hedefi Saray Çiftliği----

Şahenk'in yeni hedefi Saray Çiftliği

Şahenk'in yeni hedefi Saray Çiftliği
14 Nisan 2014 - 02:18 www.finansgundem.com

Ünlü işadamı restoran zincirine besi çiftliğini ekleyecek. Şahenk, Saray Çiftliği’ni almak için Necati Kurmel ile görüşüyor.

Son dönemde birbiri ardına satın aldığı restoranlarla dikkat çeken Doğuş Holding’in patronu Ferit Şahenk, şimdi de bu restoranlarda satacağı etin kaynağını satın almaya hazırlanıyor. Necla Dalan'ın Vatan'daki haberine göre Nusret’ten Zuma’ya, Günaydın’dan Go Mongo’ya Türk ve dünya mutfaklarından lezzetlerin tüketicinin beğenisine sunulduğu restoranlarıyla dev bir zincirin sahibi olan Şahenk, şimdi de Saray Çiftliği’ne ortak olmak için görüşmeler yapıyor.

Kulislerde konuşulanlara göre Şahenk, Türkiye’nin duayen sanayicilerinden Necati Kurmel’e ait olan çiftlik için bir süredir görüşmelerini sürdürüyor. Kurmel’in de bu ortaklığa soğuk bakmadığı ancak tarafların hisse oranı konusunda anlaşamadıkları ifade ediliyor. Zira Ferit Şahenk ortaklıkta yüzde 51 hisseyle çoğunluk hisseyi almak isterken Kurmel ise ortaklığın yüzde 50-50 olmasında ısrarcı davranıyor. 

Şahenk’in bütün restoranları Doğuş Restaurant Entertainment and Management (D.ream) çatısı altında faaliyet gösteriyor. Şirketten kısa süre önce yapılan açıklamada bir mutfak akademisi kurulacağı belirtilmişti. Bu akademide şirket kendi mekanları için personel yetiştirecek. Şahenk‘in Nusret’teki ortağı Nusret Gökçe de basına yansıyan açıklamalarında kendi çiftliklerini kurup et ihtiyacını karşılama planları olduğunu anlatmıştı.
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)