BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisŞahenk'in kararı ne olacak?----

Şahenk'in kararı ne olacak?

Şahenk'in kararı ne olacak?
05 Aralık 2013 - 07:24 www.finansgundem.com

Reina'nın patronu Mehmet Koçarslan, kulübün arazisinin sahibi olan Ferit Şahenk'le konuşacağını söyledi

Mehmet Koçarslan, Reina’nın suyundan sonra enerji içeceğini de piyasaya sundu. Reina Premium Energy için 10 milyon dolar yatırım yapılırken ilk yıl 3 milyon dolar ciro hedefi kondu.

Vatan'ın haberine göre, Reina, suyun ardından enerji içeceğine iddialı bir giriş yaptı. Reina Premium Energy ile “Reina’nın enerjisini günün her saatine taşıma” hedefiyle yola çıktıklarını söyleyen Su Entertainment Group’un patronu Mehmet Koçarslan, Tuzla’da 10 milyon dolarlık yatırımla tesis kurduklarını, Avusturya’dan getirdikleri konsantreyi ürüne dönüştürp kendi mekanlarında ve 500 noktada satışa sunduklarını söyledi.

2014’te 3 milyon dolar ciro hedeflediklerini, nihai hedeflerinin ise pazar lideri olan ve 10 yıl Reina’nın sponsorluğunu yapan Redbull’u geçmek olduğunu kaydeden Koçarslan; Avusturalya, Kıbrıs, Kazakistan, Yeni Zelanda ve Azerbaycan’a ihracata başladıklarını, seneye Moskova, Gürcistan, Ukrayna ve Ortadoğu ülkelerine açılacaklarını anlattı.

Soda da gelecek

Suda olduğu gibi enerji içeceğinde de müşterilerinden gelen talep doğrultusunda yatırım kararı aldıklarını anlatan Koçarslan, şöyle devam etti:

“Reina Su için 27 milyon euroluk yatırım yaptık, 250 kişiye istihdam yarattık. Şu anda market satışlarında cam ambalajlı suda lideriz, genel sıralamada ise ikinciyiz. Enerji içeceğine 10 milyon dolarlık yatırımla 200 kişiye istihdam sağladık. Piyasaya çıkmadan önce ürünümüzü 10 bin müşterimize tattırdık. Mayıs ayında kendi mekanlarımızda satmaya başladık. Yakın zamanda da büyük marketlere girdik. Yurtdışında Reine akla gelen ilk Türk markası olduğu ve bu tür ürünlere ihtiyaç duyulduğu için bu işlere girdik. Reina Su’da yakaladığımız başarıyı enerji içeceğimizde de sürdüreceğiz Bundan sonraki hedefimiz soda ve gazlı içecekler. Votka üretme hedefimizi de koruyoruz. Bir diğer hedefimiz ise organik gıda üretimi olacak. Çalışmalarımız devam ediyor.”

Ünlü yüz arıyor

İçinde 24 adet içecek bulunan 1 koli Reina Premium Energy’nin satış fiyatının 72 TL olduğunu belirten Koçarslan, “Reina Premium Energy içeceğinin rakiplerinin fiyatının daha yüksek olması satış sahasındaki rekabeti arttıracak. Reklam yüzümüz için de çok ünlü dünya yıldızlarıyla görüşmelerimiz sürüyor” dedi.

Su Entertainment Group Genel Müdürü Güven Karataş ise Tuzla’daki tesisin günlük üretim kapasitesinin 1 milyon adet kutu olduğunu, sadece Reina’da yılda 360 bin kutu enerji içeceği satıldığını bildirdi.

GBalık ve Nomads markalarıyla yurtdışına açılıyor

Mehmet Koçarslan, markalarını yurtdışına taşımaya başladıklarını söyledi. GBalık’ın Kazakistan’daki şubesinin bu hafta sonu açılacağını kaydeden Koçarslan, Nomads’in ise Moskova’da hizmete gireceğini açıkladı. Koçarslan, şöyle konuştu: “Kazakistan’daki açılışa devlet başkanı Nazarbayev de katılacak. Nomads için Moskova’dan teklif geldi. Dekorasyon devam ediyor. Birkaç gün önce Türkiye’de olan Abramoviç’e de anlattım, çok ilgilendi. Reina için yurtdışından çok teklif var ama İstanbul’daki gibi bir kaliteli yer bulursak New York ve Dubai’de açarız. Reina gibi bir yer daha dünyada yok. Cavalli, Dubai’de yer açtı, ne servis var ne müzik ama 32 milyon euro ciro yapıyor. Biz orada bir yer bulup açsak Cavalli nal toplardı.”

B planımız yok, Ferit Bey’le oturup konuşacağız

Mülk sahibi Doğuş Grubu’nun Reina’nın yeriyle ilgili başka planlar yaptığı ve Reina’nın kapanacağına ilişkin iddiaları da yanıtlayan Koçarslan, şöyle devam etti: “Reina sadece benim değil Doğuş Grubu’nun, Ferit Şahenk’in ve Türkiye’nin markası. Doğuş Grubu’nun sektöre girmesi rekabet açısından çok iyi. İyi ilişkilerimiz var, Ferit Bey en zor günlerimizde arkamızda oldu. Yine oturup konuşacağız ve bir sonuca varacağız diye düşünüyoruz. B planımız yok. İnanıyoruz ki Reina markasıyla aynı yerde yolumuza devam edeceğiz. Doğuş markalarının buraya girmesi isteniyorsa oturur onu da konuşuruz, ben kendi markalarımı başka yere de taşırım. Reina kapanıyor iddiaları bize zarar veriyor. Uluslararası 2 şirket organizasyonunu iptal etti. Bu konunun yakın zamanda açıklığa kavuşacağına inanıyorum."

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)