BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisŞahenk'in gözü şimdi de giyim sektöründe!----

Şahenk'in gözü şimdi de giyim sektöründe!

Şahenk'in gözü şimdi de giyim sektöründe!
12 Aralık 2016 - 08:39 www.finansgundem.com

Doğuş Grubu’nun patronu Ferit Şahenk kozmetikten sonra giyim sektöründe de yeni işbirliklerle imza atıyor....

Son yıllarda hem yurtiçi hem de yurtdışında yaptığı yeme-içme ve turizm yatırımlarıyla adından söz ettiren Doğuş Grubu’nun patronu Ferit Şahenk, giyim ve kozmetik alanında da yeni işbirliklerine imza atıyor. Geçen yıl İtalyan kozmetik devi Kiko’yu Türkiye’ye getiren Şahenk, şimdilerde giyime de ilgi göstermeye başladı.

Dünya'nın haberine göre, Şahenk’in bu alandaki yeni durağı yine İtalya oldu. Şahenk, İtalya’nın lüks giyimde parlayan yıldızı Eleventy ile anlaşma imzaladı. Anlaşmayla Şahenk, İtalyan moda devi Eleventy’nin hem dağıtım hem de perakende haklarının sahibi oldu. Anlaşma Türkiye’nin yanı sıra Balkan ülkelerini de kapsayacak. Bir bakıma Şahenk, Eleventy’nin Balkan ülkelerinde yayılmasının kilit rolünü üstlenecek.

Finans devi ana hissedarı

2007’de Marco Baldassari, Paolo Zuntini ve Andrea Scuderi tarafından kurulan Eleventy, genellikle erkek giyimine daklanmış durumda. Merkezi, modanın üssü Milano’da bulunan Eleventy, geçtiğimiz aylarda kadın odaklı ilk mağazasını Fransa’nın Cannes kentinde açtı. Dünya genelinde Güney Kore’den ABD’ye birçok ülkede 16 mağazası bulunan Eleventy, butik satışlara imza atıyor. 9 yıllık olmasına rağmen hızla büyüyen marka, finans şirketlerinin de ilgisini çekti. 2014’te İtalya’nın en önemli finans kurumlarından Palladio Finanziaria adlı Finans kuruluşuna bağlı VEI Capital, Eleventy’nin yüzde 51’lik hissesini satın aldı.

Global’e ortak olmuştu

İtalyan finans devi Palladio Finanziaria’nın yatırım şirketi VEI Capital, Türkiye’ye yaptığı yatırımlarla da adını duyurmuş bir fon. VEI Capital, 2011’de Kuşadası Ege Port, Antalya Port Akdeniz ve Bodrum kruvaziyer limanlarını elinde bulunduran Global Liman İşletmeleri’nin yüzde 25’ini yaklaşık 80 milyon euro karşılığında satın almıştı. VEI Capital’in bağlı bulunduğu Palladio Finanziaria, Banca Intesa, Veneto Banca ve la Banca Popolare di Vicenza gibi büyük İtalyan bankalarının da sahibi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)