BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisŞahenk ve Aşçı'dan dev turizm kompleksi----

Şahenk ve Aşçı'dan dev turizm kompleksi

Şahenk ve Aşçı'dan dev turizm kompleksi
08 Ekim 2014 - 17:02 www.finansgundem.com

İki holding ortaklığında 2 bin dönüm arazi üzerinde dev tesis kurulacak

Doğuş Holding ile özellikle son dönemde geliştirdiği turizm ve gayrimenkul projeleriyle adından söz ettiren Astaş Holding, Bodrum Güvercinlik'te dev bir turizm kompleksi inşa edecek. Proje maliyetinin 1 milyar doları bulacağı öngörülüyor.



Sibel Atik’in Ekonomist Dergisi’ndeki haberine göre Bodrum Güvercinlik'te yer alan golf tesisi Vita Park Golf Resort'u satın alan ikili, yeni proje için de çalışmaları hızlandırdı. 2 bin dönüm arazi üzerinde iki futbol sahası, tenis ve golf alanlarının olduğu dev bir spor kompleksinin yapılacağı projede bir de otel inşa edilecek, iki grup arasında ortaklık konusunda son imzaların atıldığı belirtilirken, anlaşmanın ardından yatırımın detaylan üzerinde de çalışmalara başlandığı ifade ediliyor.



İLK ÇEYREKTE BAŞLAYACAK

İnşaatına 2015'in ilk çeyreğinde başlanacak projenin iki yılda tamamlanması planlanıyor. Karma proje ile ortaklar Bodrum'un yaz aylarındaki cazibesini kış aylarına da taşımak istediklerini söylüyor. Yani 12 ay açık kalacak, turizme hizmet edecek bir kompleks oluşturulacak. Projenin yatırım bütçesinin bu açıdan 1 milyar dolar gibi yüksek bir tutara erişeceğinin öngörüldüğü ifade ediliyor.

Bilindiği gibi, tekstil makineleri, gayrimenkul, işletmecilik ve turizm sektörlerinde faaliyet gösteren Astaş Holding, son dönemlerde özellikle gayrimenkul alanında hayata geçirdiği projelerle adından söz ettiriyor. Hatırlatmak gerekirse, İstanbul'da Astoria Alışveriş Merkezi ve rezidans, Etiler'de Bellevue İş Merkezi, Maçka Rezidans by Armani Casa, Bodrum Cennet Koyu'nda Mandarin Oriental ile tamamlanacak proje ve son olarak Kuruçeşme Arena arazisine yapacağı lüks otel holdingin önde gelen işleri.

Alınan bilgiye göre, planlanan bu projede otelin işletmesi için yine lüks bir zincirle anlaşılacak.

İLK EL SIKIŞMA CENNET KOYU’NDA

Özellikle gayrimenkul alanında lüksün sembolü markalarla yaptığı işbirlikleriyle adından söz ettiren Astaş Holding ile Doğuş Holding arasındaki bu ortaklıkta hakim grubun Doğuş olduğu aktarılıyor. Bu ortaklığın bir müşteri ilişkisinden doğduğu belirtiliyor. Vedat Aşçı'nın patronu olduğu Astaş Holding tarafından yapılan ve pek çok ünlünün villa aldığı Bodrum'daki Cennet Koyu Mandarin Oriental'de Doğuş Holding Başkanı Ferit Şahenk de evsahibi oldu. Yıldırım Demirören, Suzan Sabancı ve Dilek Sabancı, Ethem Sancak, Cem Yılmaz, Mustafa Koç gibi isimlerin villa aldığı tesisten Ferit Şahenk üç villa satın aldı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)