BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisŞahenk Suudi Kralı'nı solladı!----

Şahenk Suudi Kralı'nı solladı!

Şahenk Suudi Kralı'nı solladı!
26 Aralık 2016 - 08:37 www.finansgundem.com

Mart 2012'de, yeme-içme sektöründe hizmet vermeye başlayan d.ream'i kuran Ferit Şahenk, mekana doymuyor

Türkiye'de neredeyse almadık mekan bırakmayan Ferit Şahenk, Avrupa'ya da el atıp dört yıllık süreçte pek çok dünya markasını satın almıştı.

Bu yıl özellikle İspanya'da yaptığı satın alma işlemleri ile dikkat çeken Ferit Şahenk, son olarak Madrid'in en ünlü restoranları Ten Con Ten, El Paraguas, Ultramarinos Quintin ve Amazonico'nun yüzde 40 hissesini satın aldı. Ferit Bey'in; Sandro Silva ve Marta Seco'nun sahibi olduğu bu dört restoranın yüzde 40'ı için 60 milyon Euro ödediği konuşuluyor.

MEKANI ARDA TURAN MEŞHUR ETTİ

Ferit Şahenk'in yüzde 40'ını satın aldığı dört restoranın arasında bulunan Ten Con Ten, Türkler tarafından da çok iyi tanınıyor! Çünkü şimdilerde Barselona'da harikalar yaratan ünlü futbolcumuz Arda Turan, Atletico Madrid'de top koştururken Ten Con Ten'i çok popüler hale getirmişti.

Türkiye'den gelen tüm dostlarını bu restoranda ağırlayan milli futbolcumuzun müdavimi olduğu restorana, Paris Hilton ve Christiano Ronaldo da gitmeye başlamıştı. Hatta mekanın patronları Sandro Silva ve Marta Seco, bir röportajlarında "Arda Turan sayesinde şu anda ülkenin en popüler 10 mekanı arasına girdik. O bizim uğurumuz oldu" demişti.

Bu arada Silva ve Seco'nun diğer üç restoranı da Madrid'in en ünlülerinden tabii... Bakalım Ferit Bey, yüzde 40'ını satın aldığı bu restoranların şubelerini Türkiye'de açacak mı? Ayrıca 170 markaya ulaştığını öğrendiğim Ferit Bey, bakalım kaça ulaştığında 'yeter' diyecek!

SUUDİ KRALINI SOLLADI!

Madrid'in dört ünlü restoranına ortak olan Doğuş Grubu'nun patronu Ferit Şahenk, son zamanlarda İspanya'da yaptığı yatırımlarla dikkat çekiyor. Mart ayında Madrid'deki Hotel Villa Magna'yı 180 milyon dolara satın alan Ferit Bey, süper yatların bakım ve onarım işlemlerinin gerçekleştiği Marina Barcelona 92'nin de yüzde 70'ini 52 milyon Euro'ya satın almıştı. Şahenk, İspanya'daki yatırımları ile, Suudi Kralı'nın elinde bulunan 'İspanya'daki en büyük yabancı yatırımcı' unvanını eline geçirdi.

Sabah-Bülent Cankurt

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • melih demir26 Aralık 2016 12:48

    çok yanlış yatıırmlara başladı..danışmanları fazla para olunca dağıtacak yer arıyorlar..sen bankacı ve sanayicisin..sarkuysanı izle şahenkin danışmanları 30 milyon dolara memleketin en starejik şirketini satın al.**danışman bu günlerde belli olur..yarım restoran parasına memleketin en değerli bakır üretim tesisi.**şahenkk uyumaaa..***

  • çoğu çöpe gidecek 26 Aralık 2016 11:40

    başında durmadığın restorancılık gibi işlerde kazıklanırsın herhalde on tane de biri tutsa zararı çıkarırım diye düşünüyor