BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkŞahenk: Likiditede daralma var----

Şahenk: Likiditede daralma var

Şahenk: Likiditede daralma var
15 Kasım 2015 - 08:35 www.finansgundem.com

Doğuş Holding YKB Şahenk, Fiba Holding YKB Özyeğin B20 toplantıları kapsamındaki panelde global ekonomiyi değerlendirdi

Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk, ABD Merkez Bankası (Fed) para politikası, Çin ekonomisine yönelik endişeler, jeopolitik riskler ve emtia fiyatlarındaki düşüşün global endişeleri artırdığını belirtti.

G20 Liderler Zirvesi öncesi B20 toplantıları kapsamında "Antalya Sonrası B20 Gündemi" konulu panel gerçekleştirildi.

Şahenk, küresel krizin başlamasından 7 yıl sonra global ekonomik performansın hala kriz öncesi seviyesine gelemediğini aktararak, "Oysa bu konuda çok fazla çaba var. Gelişmiş ekonomilere baktığımızda krizden hala etkilendiklerini görüyoruz. İşsizlik oranları ve kamu borçlanması çok yüksek" diye konuştu.

Şahenk, Fed para politikası, Çin ekonomisine yönelik endişeler, jeopolitik riskler ve emtia fiyatlarındaki düşüşün global endişeleri artırdığına dikkati çekti.

Altyapı yatırımlarının önemine de değinen Şahenk, "Likiditede daralma var. Bankacılık sektöründe birtakım riskler karşımıza çıkıyor. Bu noktada alternatif uzun dönem finansman kaynaklarını düşünmemiz gerekir. Emeklilik fonları, özel sektör sermayesi veya diğer kaynakları araştırmamız lazım" değerlendirmesinde bulundu.

- "Büyük şirketler iş imkanı yaratmazken KOBİ'ler bunu sağlar hale geldi"

Fiba Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Özyeğin, istihdam yaratmada büyüme finansmanının en önemli unsurlar arasında bulunduğunu belirterek, "İstatistiklere baktığımızda 2008 yılındaki krizden sonra şirketler iş gücünü azalttı. Büyük şirketler iş imkanı yaratmazken KOBİ'ler bunu sağlar hale geldi" dedi.

B20 Türkiye'nin, Avustralya dönem başkanlığındaki önemli tavsiyeler üzerinde çalıştığına işaret eden Özyeğin, "Krediye elverişliliği, standart bir raporlama çerçevesi getirilmesini ve veri paylaşımında standart mekanizma oluşturulmasını istiyoruz. Aynı zamanda teminatla ilgilenen kuruluşların veri depolanması konusunda da standart düzenlemeleri olması gerekiyor" yorumunu yaptı.

Özyeğin, KOBİ'ler için çok az kredi sağlayan kurum bulunduğunu dile getirerek, şunları kaydetti:

"Kredi derecelendirme kuruluşlarının da KOBİ'ler için kredi elverişlilik değerlendirmeleri yapması gerekiyor. Teminat adına çok daha geniş bir varlık tanımı yapılması lazım. Bilanço ve öz sermayeye ilişkin düzenlemelerin hakkaniyetli bir şekilde yapılması şart. ABD'de Obama hükümetinin özellikle KOBİ'ler için vergi indirimi programını onaylaması çok önemli."

Birçok ülkenin KOBİ'lere yönelik yeni düzenlemeler oluşturduğunu anlatan Özyeğin, "Bu tür çabalar devam ettirilmeli ve ülkeler seviyesinde uygulanması sağlanmalı. Bu noktada Türkiye 'uygulama' vurgusu yapıyor. Uygulama ancak bir sonraki dönem başkanın bunları sahiplenmesiyle mümkün" ifadelerini kullandı.
 
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • bb15 Kasım 2015 16:16

    Türkiye'de KOBİ'ler de büyük şirketlerde oldukça borçlu. Vatandaşta borçlu kıpırdayacak alan yok. Bankalar başının çaresine baksınlar. Gerekirse evlensinler. Sayıları çok...

  • bb15 Kasım 2015 16:15

    Banka sayısı fazla uzun zamandır da böyle ama anlamak istemiyorlar ve siyaset yapıyorlar...