BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaEmlakŞahenk kendi markasını yaratıyor----

Şahenk kendi markasını yaratıyor

Şahenk kendi markasını yaratıyor
15 Mayıs 2013 - 08:54 www.finansgundem.com

Ferit Şahenk, Doors Group bünyesinde kebapçı açmaya hazırlanıyor

Doğuş Holding'in patronu Ferit Şahenk, yüzde 74'ünü geçtiğimiz yıl satın aldığı ve Büyükuğur ailesiyle ortak olduğu Doors Group bünyesinde kebapçı açmaya hazırlanıyor. Bugüne kadar varolan, başarılı olmuş restoranları bünyesine katarak büyümeyi tercih eden Şahenk, bu kez bir farklılık yapıp kendi formatını ve markasını kendisi yaratacak. Kebapçı konusunda çalışmaların sürdüğünü, hatta bu konuda özel olarak çalışan bir ekibin olduğunu söyleyen Doors Group Yönetim Kurulu Üyesi Levent Büyükuğur, "İlk etapta tek bir restoran açmayı planlıyoruz. Ama başarısına göre büyütülebilir" dedi.
WSJ Türkiye'den Ayşegül Akyarlı Güven'in haberine göre, kebap restoranı için henüz bir isim belirlemediklerini, markalar üzerinde çalıştıklarını ifade eden Büyükuğur restoranın farkını "İnovatif, başka yerlerde yemeye alışık olunmayan çeşitler sunan mönü" olarak açıklıyor. Bu restoranda tamamen özel tatlara yer vereceklerini dile getiriyor.
ROKA İSTANBUL'A GELİYOR
Bu arada Şahenk'in yine geçtiğimiz yıl Kasım ayında yüzde 50 ortak olduğu İngiltere merkezli Azumi Grubun markalarından Roka'yı getirmek konusunda da sona yaklaşıldığını söyledi. Roka ve Le Petit'nin yakında İstanbul'da faaliyet göstermeye başlayacağını belirten Büyükuğur "Büyük ihtimalle açıldıkları semt Nişantaşı olacak. Ancak yer konusu tam olarak netleşmedi" diyor.
Azumi'nin dünyada 6 ülke ve şehirde 6 Zuma ve 3 Roka restoranı bulunuyor. Doors Group Türkiye'de Zuma'yı işletiyor. Şahenk geçtiğimiz yıl yaptığı alımlarla hem Zuma Türkiye'ye hem de dünyadaki Zuma'lara ortak konuma gelmişti. Ancak grubun önemli markası Japon yemekleri sunan Roka henüz Türkiye'de faaliyetlerine başlamamıştı. Büyükuğur Roka'nın da kısa süre içinde geleceğini belirtiyor.
Şahenk'in ortak olduğu ve Büyükuğur ailesinin kursuğu İstanbul Doors Grup bünyesinde Da Mario, Vogue, Anjelique, Kitchenette,Gina, Ajia, Zuma, Mama, Carlotta, Poupon, Ca'd'oro,Gigi, Foodist Catering,Tom Aikens Restaurant, Tom's Kitchen, Tom's Deli, Raika, Wanna pop gibi birçok marka var. Gıda sektörüne Nusr'et'i alarak ilk girdiği günlerde şaşkınlık yaratan ve "Kebapçı mı olacak" yorumları yapılan Şahenk'in yeni yatırımlarını kısa zamanda tamamlaması bekleniyor.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • kerim15 Mayıs 2013 10:41

    Doğuş Holding başarılı ve kaliteli markaların sahibi yurt dışı bağlantıları ve ortaklıkları da bunun kanıtı olsa gerek kebap işinde de başarılı olacaklardır.