BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisŞahenk'in restoranlarına yeni ortak geliyor----

Şahenk'in restoranlarına yeni ortak geliyor

Şahenk'in restoranlarına yeni ortak geliyor
07 Mart 2018 - 13:38 www.finansgundem.com

Nusr-Et, Zuma ve Roka gibi restoranların sahibi D.ream Grubu'nun azınlık hissesi için Sinagapur'lu ve İngiliz şirketlerle görüşülüyor

Financial Times’ın konuya yakın kaynaklara dayandırdığı haberine göre Singapur merkezli Temasek ve GIC ile Londra merkezli yatırım şirketi Metric Capital’dan oluşan üçlü konsorsiyum, Doğuş Holding’in yeme içme sektöründe faaliyet gösteren birimi Doğuş Restaurant Entertainment and Management'ın (D.ream) azınlık hissesine sahip olmak için görüşmeler yürütüyor.

Nusr-Et’in de D.ream Grubu’nda olduğu hatırlatılan habere göre D.ream için 1,5 milyar dolara yakın bir değerleme yapılabilir.

Görüşmelerin devam ettiği ancak cuma gününe kadar bir açıklama yapılabileceğini aktaran haberde, söz konusu anlaşmanın Coya, Zuma ve Roka’yı da kapsadığı ifade edildi. 

Temasek, GIC ve Metric Capital, konuyla ilgili FT'ye konuşmazken, şirketlerin hisseler karşılığında 200 milyon dolar ödeyeceği belirtiliyor.

Bloomberg, ocak ayında yayınladığı haberinde Doğuş Holding'in yiyecek-içecek işinin bir kısmını D.ream grubundan ayırıp halka arz etmek için hazırlık yaptığı ifade edilmişti. Kaynaklara göre D.ream çatısından yeni birime taşınması planlanan restoranlar arasında Zuma ve Nusr-Et de bulunuyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)