BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisSahaya çıkmamaya SPK engeli----

Sahaya çıkmamaya SPK engeli

Sahaya çıkmamaya SPK engeli
07 Nisan 2015 - 09:18 www.finansgundem.com

Fenerbahçe'ye yapılan saldırı sonrasında 1 milyar Euro’luk değeri olan Süper Lig’in geleceğinin adeta pamuk ipliğine bağlı olduğu ortaya çıktı

Son iki sezondur bir yandan şiddet, diğer yandan 3 Temmuz’da, odağında Fenerbahçe’nin olduğu şike operasyonu nedeniyle sponsorların futbolu terk etmesi, kulüplerin forma reklamı bile bulamamasının ardından marka değeri düşen Süper Lig, yeni bir risk ile karşı karşıya.

Habertürk'ten Rahim Ak'ın haberine göre, Fenerbahçe’nin otobüsüne yapılan son saldırı 1 milyar Euro’luk ligin kaderinin nasıl pamuk ipliğine bağlı olduğunu da gösteriyor. Öncelikle futbolcuların sağlıklı olmalarına bağlı olan futbol oyununun; oyuncuların veya takımların sahaya çıkmamaları veya maçların herhangi bir nedenle oynanaması durumunda hem naklen yayın hem de stat gelirleri olan haftada 46.2 milyon liralık bir gelirden olabileceği anlamına geliyor. Gerçi bu haftaki saldırının ardından ligin bir hafta ertelenmesi aynı kaybı yaşatmayacak, çünkü kulüpler sonraki hafta oynadıklarında aynı geliri sağlayacak. Fakat bu arada hem futbola olan ilgi hem de marka değeri düşmüş olacak.

HER MAÇ 5 MİLYON KAYBEDİLİR

Fenerbahçe ise bir yarı boyunca elde ettiği 84.5 milyon liralık naklen yayın ve tribün geliri göz önüne alındığında bir hafta oynamadığında yaklaşık 5 milyon liralık kayba uğruyor. Daha da önemlisi kulüp yöneticilerinin söylediği gibi bundan sonra failler bulunana kadar maça çıkmamaları durumunda ligden düşürülme tahlikesi ile karşı karşıya olmaları. Galatasaray’ın sadece naklen yayın ve bilet gelirlerinden maç başına kaybı yine 4 milyonu geçerken Beşiktaş’ın kaybı da 3 milyona yakın.

SAHAYA ÇIKMAMAYA SPK YASASI ENGEL

Fenerbahçe Futbol Kulübü yöneticilerinin failler bulunana kadar maçlara çıkılmayacağı yönündeki açıklamaları ise Sermaye Piyasası Kanunu’na takılıyor. Sermaye piyasaları uzmanı İbrahim Haselçin, kulübün maçlara çıkmaması durumunda ligden düşürülebileceğini ve böylece zarara uğrayacağını belirterek “Bu durum yöneticiler için sorumluluk doğurur. Yatırımcılar mahkemeye giderse şirkette ortaya çıkan zararı yöneticiler karşılamak zorunda kalır. Bu nedenle böyle bir karar alınırken yatırımcının da dikkate alınması gerekiyor” diyerek başka bir noktaya dikkatleri çekiyor.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)