BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinSağlıklı yaşam için en ideal uyku saati----

Sağlıklı yaşam için en ideal uyku saati

Sağlıklı yaşam için en ideal uyku saati
08 Ocak 2023 - 13:38 www.finansgundem.com

Bilim insanları ideal uyku zamanını açıkladı. Yüksek tansiyon riskini düşürmek, kalp sağlığını korumak... Sağlıklı yaşamın sırrı, uyku vaktinden geçiyor. İşte uzmanlara göre en ideal uyku saati...

Sigara içmek, obezite ve hareketsiz yaşam tarzı hastalık risklerini artırabilir, ancak araştırmalar düzensiz uykunun da bir faktör olduğunu gösteriyor.

Önceki çalışmalar, gece yedi ila dokuz saat arasında uyumanın yüksek kan basıncına karşı koruduğunu bulmuştu. Hengyang’daki Güney Çin Üniversitesi’ndeki araştırmacılar, uyku alışkanlıklarının kalp sağlığını nasıl etkilediğini görmek için her yaştan 14.536 yetişkini izledi.

Post Graduate Medicine dergisinde yayınlanan sonuçlar, genellikle saat 23:00’te uyuyan erkeklerin yüksek tansiyona yakalanma olasılıklarının, erken veya geç yatan diğer erkeklere göre yüzde 32 daha az olduğunu gösterdi. Ancak kadınlar için bu süre erkeklerinkinden farklı. Araştırmaya göre; kadınlar için en sağlıklı uyku saati ise gece yarısı.

Araştırmacılar konuyla ilgili şunları söyledi: “Yüksek tansiyon riski, yatma vaktinin gecikmesiyle giderek azaldı. Ancak etki, cinsiyetler arasında önemli ölçüde farklılık gösteriyor gibi görünüyor. Diğer zamanlarda uyumak, vücudun iç saatini çarpıtarak kan basıncının yükselmesine neden olabilir.”

Birleşik Krallık’ta yaklaşık beş yetişkinden biri yüksek tansiyondan muzdarip. Yüksek tansiyon da kalp krizi ve felçlerin önemli bir nedeni.(Sözcü)

Afad'dan çarpıcı araştırma: Uykusuzluk ve huzursuzluk deprem habercisi mi?

 

Yemek yedikten sonra uyku bastırıyorsa dikkat: Nedeni bu olabilir!

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • E.g.08 Ocak 2023 14:37

    YÜKSEK TANSİYONLULAR KALBİ HIZLI/SÜRATLİ ÇALIŞANLAR YİYECEK VE İCECEKLERİNİ ÇOK SICAK OLARAK TÜKETENLER OLABİLİR