BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSigorta - BES ve HayatSağlık sigortasında zam kapıda----

Sağlık sigortasında zam kapıda

Sağlık sigortasında zam kapıda
28 Haziran 2022 - 07:58 www.finansgundem.com

TTB, özel hekimlik katsayı ve işyeri hekimliği asgari sözleşme ücretlerinde yüzde 37,5 artışa gitti. 1 Temmuz’dan itibaren geçerli olacak yeni tarifenin sağlık sigortası poliçelerinde ciddi bir fiyat artışını beraberinde getirmesi bekleniyor.

Türk Tabipleri Birliği (TTB), yıllık enflasyon oranındaki yükseliş üzerine TTB-HUV özel hekimlik katsayı oranını ve işyeri hekimliği asgari sözleşme ücretlerini yılın ikinci yarısı için yeniden belirledi. Karara göre; 1 Temmuz - 31 Aralık 2022 tarihleri arasında olmak üzere TTB-HUV özel hekimlik katsayı ve işyeri hekimliği asgari sözleşme ücretleri artış oranı yüzde 37,50 olarak revize edildi. Yılbaşında gerçekleştirilen yüzde 36'lık artış dikkate alındığında, 1 Temmuz itibariyle kümütalif yüzde 87'lik bir artış yaşanmış olacak.

Dünya Gazetesi'nden Selçuk Altun'un haberine göre; TTB'nin yeniden belirlediği bu tarife, sigorta şirketlerine ciddi bir yük getirecek. Sektör, yeni artışı mevcut poliçelere yansıtamayacağı için geçmiş yükler sorunu ile karşı karşıya kalacak. Vatandaş açısından ise bu zam anlamına geliyor.

Bilindiği üzere; TTB'nin katsayısı aslında referans tarifedeki hizmet kalemlerini gelecek fiyat artışını belirten bir uygulama. Sigorta şirketleri, özel hastanelerle hizmet alım sözleşmesi yaparken tek tek hizmet kalemi bazında anlaşma yerine bir referans tarifeye dayanarak işlemi gerçekleştiriyor. Anlaşmayı yaparken ya TTB'nin referans tarifesini ya da kamunun kullandığı Sağlık Uygulama Tebliği olan SUT fiyat tarifesini baz alıyor. Genellikle kullanılan tarife TTB'nin asgari ücret tarifesi olduğu için de buradaki katsayı değişikliği anlaşmaların satın alma fiyatlarında yükseliş anlamına geliyor.

Poliçe fiyatlarına yansıyacak
Diğer taraftan, 1 Temmuz'dan itibaren sağlık sigortası poliçelerinde en az bu oranda zam yaşanacak. Fakat, medikal enflasyon sadece Türk Tabipler Birliği'nin açıkladığı bu tarifeden oluşmuyor. Medikal malzeme fiyatları ve ilaç fiyatları da medikal enflasyonu oluşturuyor. Bunlar da döviz bazlı olarak fiyatlandığı için fiyat artışlarının çok daha yüksek boyutlara çıkabileceği konuşuluyor.

Turkcell’den ‘Dijital Sigorta’ şirketi

 

Sigorta sektöründe maliyet krizi artıyor

 

Fitch: Türk sigorta şirketlerinin finansal gücü baskı altında

 

Mahkemeden hayat sigortası için önemli karar!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)