BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSağlık-Sen: Şubat ayında 13 sağlık çalışanı şiddete uğradı----

Sağlık-Sen: Şubat ayında 13 sağlık çalışanı şiddete uğradı

Sağlık-Sen: Şubat ayında 13 sağlık çalışanı şiddete uğradı
06 Mart 2021 - 21:46 www.finansgundem.com

Sağlık-Sen'in 'Sağlıkta Şiddet Raporu'nda şubat ayında sağlık çalışanlarına yönelik 9 şiddet olayı meydana geldiği, 13 sağlık çalışanının mağdur olduğu açıklandı.

Sağlık-Sen tarafından yapılan yazılı açıklamada, şubat ayında sağlık çalışanlarına yönelik meydana gelen şiddet olaylarında, ocak ayına göre azalma olduğu belirtildi.

Şubat ayında sağlık çalışanlarına yönelik 9 şiddet olayı meydana geldiği, 36 saldırganın karıştığı bu olaylarda 13 sağlık emekçisinin şiddete maruz kaldığı ifade edildi. Ocak ayında ise 45 saldırganın karıştığı 13 şiddet olayında, 19 sağlık çalışanının mağdur olduğu kaydedildi.

Açıklamada, "Temennimiz hiçbir şiddet olayının yaşanmadığı, hiçbir sağlık çalışanının hedef olmadığı günlere ulaşmaktır. Vicdanların kabul etmediği şiddet olayları nedeniyle sağlık çalışanları ölmekte, yaralanmakta, korkmakta, travma geçirmekte, duyarsızlaşmaktadır. Tüm bunların doğal sonucu olarak hem şiddete uğrayanlar hem de tanık olan çalışanlar, meslekten de soğumaktadır. Kuşkusuz sebebi ne olursa olsun, her şiddet olayı kendi içinde karşı çıkmayı, lanetlemeyi ve üstüne gitmeyi gerektirmektedir" denildi.

'Sağlık kutsal bir meslektir'
Sputnik'in haberine göre, Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş ise şu açıklamada bulundu:

"Sağlık çalışanlarımızın fedakarlığını herkes konuşuyor; ama bir şiddet olayı yaşandığında herkes sessizliğe gömülüyor. Bu kabul edilebilir bir davranış türü olamaz. Sağlık kutsal bir meslektir. Bu mesleği özveriyle icra eden sağlık çalışanları da saygının en yükseğini hak ediyorlar. Sağlık çalışanlarına saygı, sevgi lafta kalmamalıdır. Bir sağlık çalışanına yönelik şiddetin, tüm topluma yönelik olduğu gerçeği asla göz ardı edilmemelidir. Temel davranış tarzı bu olmalıdır. Ancak bu şekilde sağlıkta şiddeti önleyebiliriz."

 

Günlük korona virüs tablosu açıklandı

 

Bakan Koca'dan Kılıçdaroğlu'na sert tepki

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)