BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSağlık çalışanlarına müjde----

Sağlık çalışanlarına müjde

Sağlık çalışanlarına müjde
10 Nisan 2014 - 10:12 www.finansgundem.com

Riskli birimlere hizmet veren sağlık çalışanları ortalama 100 TL daha fazla döner sermaye alabilecek

Riskli birimlere hizmet veren sağlık çalışanlarına mahkemeden müjde geldi. Mahkeme riskli birimlere hizmet verenlerin ortalama 100 TL daha fazla döner sermaye alabilmesine imkan sağlayacak bir karar verdi.

Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu’na Bağlı Sağlık Tesislerinde Görevli Personele Ek Ödeme Yapılmasına Dair Yönetmelik ile sağlık tesislerinde özellik arz eden birimler; ameliyathane, yoğun bakım, doğumhane, yenidoğan, süt çocuğu, yanık ünitesi  merkezi, diyaliz, acil servis  poliklinik, kapalı psikiyatri servisleri, AMATEM, çocuk izleme merkezleri, izolasyon odaları, organ ve doku nakli ile kemik iliği nakil üniteleri olarak belirlenmişti. Bu birimlerde “fiilen” görev yapan personele özellik arz eden birimler için öngörülen katsayıları üzerinden ek ödeme yapılacağı düzenlenmiş ve bu birimlere kısmi süreli hizmet verenlerin bu haktan yararlanmasının önüne set çekilmişti.

Türk Sağlık-Sen dava açmıştı

Türk Sağlık-Sen’in açtığı dava sonucunda Eskişehir 2. İdare Mahkemesi, belli süre de olsa riskli birimde çalışmanın, “fiilen görev yapmak” olduğuna hükmetti. Mahkeme, davayla ilgili verdiği kararda, Yönetmelikte fiilen görev yapma düzenlemesine dikkat çekerek, “Söz konusu personel idari açıdan acil servis personeli olmamakla birlikte tuttuğu nöbetlerden dolayı belli sürelerle sınırlıda olsa da acil serviste görevli olarak fiilen bu birimde çalıştığı anlaşıldığından, nöbet tutmak suretiyle acil serviste fiilen çalıştığı sürelere ilişkin olarak riskli birimler için öngörülen döner sermaye ek ödeme katsayısından yararlandırılması gerektiği anlaşılmaktadır” dedi.

Kararda, bu durumda mesai içi ve mesai dışında acil servise fiilen hizmet verdiği anlaşılan davacının hizmet verdiği sürelerde riskli birim katsayısından faydalandırılmaması işleminin hukuka uyarlılığının bulunmadığına dikkat çekilerek, iptaline hükmedildi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)