BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSağlık çalışanları grevde----

Sağlık çalışanları grevde

Sağlık çalışanları grevde
13 Mart 2015 - 10:40 www.finansgundem.com

Hükümetin 5 acil talebi yerine getirmesini isteyen sağlık çalışanları bugün greve gidiyor

14 Mart Tıp Bayramı’nın cumartesi gününe denk gelmesi nedeniyle bugüne çekilen eylemlerde gebeler, kanser, diyaliz hastalarının da sağlık hizmetleri aksatılmayacak.

Türk Tabipleri Birliği Başkanı Bayazıt İlhan, “Sağlık çalışanlarının mücadelesi sadece kendi özlük haklarının mücadelesi değil. Vatandaşların sağlık hakkı mücadelesi. Bütün yurttaşlarımıza sağlık çalışanlarına destek vermeleri çağrısında bulunuyoruz” dedi.

Hastanelerde aciller ve yatan hastalar dışında sağlık hizmeti verilmeyecek. Aile hekimleri hem bugün hem de yarın(cumartesi) hizmet vermeyecek. Eyleme dişhekimleri de destek verecek.

Doktorlardan nöbet zammı tepkisi: Sadece 3.5 lira

14 Mart Tıp Bayramı’nın cumartesi gününe denk gelmesi nedeniyle bugüne çekilen eylemlerde gebeler, kanser, diyaliz hastalarının da sağlık hizmetleri aksatılmayacak. Türk Tabipleri Birliği Başkanı Bayazıt İlhan, “Sağlık çalışanlarının mücadelesi sadece kendi özlük haklarının mücadelesi değil. Vatandaşların sağlık hakkı mücadelesi. Bütün yurttaşlarımıza sağlık çalışanlarına destek vermeleri çağrısında bulunuyoruz” dedi.

İktidarın 12 yıldır reform diye takdim ettiği Sağlıkta Dönüşüm Programı’nın sermayeye para kazandırmak dışında hiçbir amacının olmadığını belirten Dr. İlhan, “Sağlık alanında yaşanan sayısız olumsuzluk halkımızın en temel hakkı olan sağlıklı yaşam hakkını elinden alıyor. Sağlık çalışanlarının sorunları doğrudan doğruya halkın sağlığını ilgilendiriyor ve sağlık hizmetini olumsuz etkiliyor” dedi.

Doktorların Sağlık Bakanlığı’na 5 acil talebi şöyle:

- Çalışma koşullarının acilen düzeltilmesi,

- Emekliliğe yansıyacak temel ücretlerin iyileştirilmesi,

- Fiili hizmet zamlarının ödenmesi,

- Tıp eğitiminde niceliği değil, niteliği önceleyen politikaların uygulanması,

- Bütün yurttaşların eşit, ücretsiz, nitelikli sağlık hizmetine ulaşabilmesi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)