BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSağlık Bakanlığı'nda büyük skandal----

Sağlık Bakanlığı'nda büyük skandal

Sağlık Bakanlığı'nda büyük skandal
06 Eylül 2018 - 09:21 www.finansgundem.com

Sağlık Bakanlığı’nın Ankara Sıhhiye’deki tarihi binası Defterdarlık hizmeti için valiliğe bırakıldı. Bakanlık yeni binaya ayda 2.5 milyon lira ödeyecek.

Sağlık Bakanlığı, yıllardır kullandığı Sıhhiye'deki tarihi binasını boşaltıp aylık 2.5 milyon liraya kiraya çıktı. Bakanlık binası ise ücretsiz olarak Defterdarlık hizmetleri için Ankara Valiliği'ne verildi.

Geçen yıl Bilkent'teki lüks kiralık binaya taşınan bakanlık, şimdi de yıllarca hizmet verdiği tarihi binayı bedava elden çıkardı. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum imzalı 8 Ağustos tarihli yazıyla, 4 bloktan oluşan tarihi bina, Defterdarlık için Ankara Valiliği'ne devredilmek üzere İçişleri Bakanlığı'na tahsis edildi. 

ESKİ BİNA DEFTERDARLIK OLACAK

Sağlık Bakanlığı'nın Sıhhiye'deki eski binası Ankara'ya gelen Avusturyalı mimar Theodor Jost tarafından 1926-1927 yıllarında inşa edilmişti.

MİLYONLAR GİDİYOR

Sağlık Bakanlığı, geçen yıl Ağustos ayında Ankara'nın gözde semti Bilkent'te hizmet binası kiraladı. Daha önce otel olarak planlanıp inşa edilen binaya, 2017'nin 5 aylık döneminde 2 milyon lira kira artı KDV olarak toplam 10 milyon 373 bin 267 lira ödendi. 2018'de aylık 2.5 milyon lira artı KDV oldu. CHP Manisa eski Milletvekili Yıldız Tur Biçer bir süre önce bu binayı TBMM gündemine getirmişti. Biçer Sözcü'den Ali Ekber Ertürk'e yaptığı açıklamada, “Sağlık Bakanlığı daha kaç yıl bu kiraları ödeyecek? Bakanlık bütçesinde görünmeyen kira bedeli, döner sermayeden ödeniyor. Sağlık çalışanlarına ve hastanelere çok görülen döner sermaye, şirketlere kira olarak ödeniyor'' dedi.
 
BAKANLIK OTEL BİNASINA TAŞINDI
Bakanlığın yeni binası Ankara'nın gözde semti Bilkent'te. Bina, otel olarak planlanıp inşa edilmiş.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)