BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSağlık Bakanlığı'na personel alımı başladı----

Sağlık Bakanlığı'na personel alımı başladı

Sağlık Bakanlığı'na personel alımı başladı
29 Ekim 2016 - 08:31 www.finansgundem.com

Sağlık Bakanlığının, 28 Ekim-3 Kasım 2016 tarihleri arasında KPSS yoluyla 4 bin 984 sözleşmeli personel, kura yoluyla da 3 bin 717 personel alımı yapmayı planladığı öğrenildi.

Sağlık Bakanlığından alınan bilgiye göre, bakanlık ve bağlı kuruluşların sağlık hizmeti sunumunda ihtiyaç duyduğu personel için 2016 yılı içerisinde kura yoluyla uzman tabip, tabip, diş tabibi ve eczacı olmak üzere 12 bin 710, KPSS yoluyla çeşitli kadro ve unvanlarda 2 bin 807'sinin 26 Ekim'de yerleştirilmesi yapıldığı bununla birlikte 8 bin 825 kadrolu, 3 bin 90 sözleşmeli (4/B) olmak üzere toplamda 11 bin 915 sağlık personeli alımı yapıldı.

Öte yandan KPSS yoluyla 28 Ekim - 3 Kasım 2016 tarihleri arasında ÖSYM tarafından adayların tercihleri alınmak suretiyle değişik pozisyonlarda 4 bin 984 sözleşmeli (4/B) personel alımı için başvuruların alınacağı, ayrıca yıl sonuna kadar tabip, uzman tabip, diş tabibi, uzman diş tabibi, eczacı kadrolarına kura yoluyla 3 bin 717 personel alımı yapılmasının planlandığı öğrenildi. Bu kapsamda 2016 yılında toplam 33 bin 326 personel istihdamı sağlanmış olacak.

TERCİHLERİN YAPILMASI İÇİN GENEL BİLGİLER
Tercihlerin geçerli olabilmesi için tercihlerin ÖSYM'ye internetle gönderildiği gün itibarıyla ilgili lisans, önlisans veya ortaöğretim alan/programından mezun olunması zorunludur. Tercihlerin internetle ÖSYM'ye gönderildiği gün itibarıyla mezun durumda bulunmayan adayların, yerleştirilmeleri yapılmış olsa bile, göreve başlama işlemleri yapılmayacaktır. Adayların sözleşmeli pozisyonlara yerleştirme işlemlerine alınabilmeleri için tercihlerin kurallara uygun olarak yapılması ve yapılan tercihlerin geçerli olması zorunludur.

TERCİHLERİN YAPILMASI İLE İLGİLİ İŞLEMLER
3.1 Adaylar tercihlerini, 28 Ekim-3 Kasım 2016 tarihleri arasında internet yoluyla ÖSYM'ye gönderebileceklerdir. İnternetten tercih gönderme işlemleri, 3 Kasım 2016 tarihinde, saat 23:59'da sona erecektir. Bu süre uzatılmayacaktır.

3.2 Bu kılavuzda, Sağlık Bakanlığı ve bağlı kuruluşlarının 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 36. maddesinde belirtilen sağlık hizmetleri ve yardımcı sağlık hizmetleri sınıfındaki unvanlarda çalıştırılmak üzere 4/B maddesine göre atama yapacağı sözleşmeli pozisyonları ortaöğretim, ön lisans ve lisans düzeyi ayrı olmak üzere Tablo-1, Tablo-2, Tablo-3'de gösterilmiştir.

Sağlık Bakanlığı ve bağlı kuruluşlarına ait sözleşmeli pozisyonlarda çalışacakların ücretleri merkezi yönetim bütçesinden karşılanacaktır.

3.3 Tercihlerinizi yaparken, sözleşmeli pozisyonlar için “Aranan Nitelikleri" gösteren sütunlardaki koşulları dikkatle incelemeniz ve size uyup uymadığını belirlemeniz son derece önemlidir. Tercihler belirlenmeden önce sistemde kayıtlı mezun olunan alan/program bilgisi mezun olunan alan/program tablolarından kontrol edilmelidir.

Bir sözleşmeli pozisyon için mezun olunan program/alan koşulu birden fazla ise bunlardan birinin karşılanması yeterlidir. Ayrıca, bu kılavuzdaki Sağlık Bakanlığı tarafından düzenlenen “Açıklamalar ve Uyarılar" ile “Başvuru Genel ve Özel Şartları" bölümlerini mutlaka okumanız ve tercihlerinizi yaparken bu uyarı ve şartları da göz önünde tutmanız gerekir.

TERCİH ÜCRETİ NE KADAR?
KPSS-2016/7: Sağlık Bakanlığı ve bağlı kuruluşlarının sözleşmeli personel pozisyonlarına yerleştirme tercih ücreti 15.00 TL olup aşağıdaki bankalara yatırılacaktır.

Akbank'ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC'den başvuracak adaylar hariç); Kuveyt Türk Katılım Bankası'nın tüm şubeleri ve internet bankacılığı (KKTC'den başvuracak adaylar hariç); Türk Ekonomi Bankası'nın tüm şubeleri ve internet bankacılığı; Halkbank ATM, internet bankacılığı ve şubeler; Ziraat Bankası sadece internet bankacılığı ve mobil bankacılık (Şubelerden ve ATM'den ücret yatırılmaz.); ÖSYM Kartlı Ödeme Sistemi (https://odeme.osym.gov.tr/)

SÖZLEŞMELİ POZİSYONLARA ATAMA NASIL YAPILACAK?
ÖSYM tarafından yerleştirilen adaylar, başka bir sınav veya mülakat yapılmaksızın, yerleştirme yapılan sözleşmeli pozisyonlara Sağlık Bakanlığı ve bağlı kuruluşlarınca doğrudan atanacaklardır.

Yerleştirildikleri halde atama için öngörülen niteliklere sahip olmayan veya gerekli belgeleri süresi içinde yerleştirildiği kuruma teslim etmeyen adayların atamaları yapılmayacaktır.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)