BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaSabit gelir yatırımcılarının yeni tercihi kredi fonları----

Sabit gelir yatırımcılarının yeni tercihi kredi fonları

Sabit gelir yatırımcılarının yeni tercihi kredi fonları
16 Temmuz 2021 - 18:03 www.finansgundem.com

Küresel ekonomilerde artan enflasyon sabit gelir yatırımcılarını yeni çözümler aramaya yöneltti. Yatırım araştırmaları firması CFRA’nın verilerine göre üst düzey kredi fonlarına olan talep hızla yükseliyor


FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Yatırımcıların yükselen enflasyon karşısında kendilerini savunacak yatırım alanı arayışına girmesiyle üst düzey kredilere yatırım yapan yatırım fonlarına olan talep de bu yıl artış gösterdi.

Yatırım araştırmaları şirketi CFRA Research'e göre, bu yıl sektöre net 7,3 milyar dolar pompalandı ve kredi fonlarının varlık tabanını neredeyse ikiye katlayarak 16 milyar dolara ulaştı.

Financial Times’ın haberine göre bu eğilim, ABD’de ve diğer piyasalarda artan enflasyon ve faiz oranı beklentileriyle bağlantılı. Söz konusu durum yatırımcıları sabit faizli tahviller yerine değişken faizli kredilerden yana olmaya yönlendiriyor.

Yatırım araştırmaları şirketi Morningstar’ın Küresel Yatırım Fonları Araştırma Başkanı Ben Johnson konuyla alakalı açıklamasında, “Bu uzun vadeli bir model. Faiz oranlarının gelecekteki yönüne ilişkin yatırımcı beklentilerinin neredeyse bir barometresi özelliğini taşıyor. Enflasyonda artış olasılığından endişe duyduğunda bu tür fonlara girişler görüyoruz" ifadelerine yer verdi.

CFRA’nın ETF ve Menkul Kıymetler Yatırım Fonları Araştırmaları Başkanı Todd Rosenbluth araştırmalarıyla ilgili, “Yatırımcıların sabit gelirli ETF'lere daha rahat yatırım yapmaya alışmasıyla 2021'de üst düzey kredilere yönelen ETF'lere olan talep tavan yaptı. Bu tür yatırımlar geleneksel kredilere göre faiz oranlarına daha az duyarlıdır” ifadelerine yer verdi.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre üst düzey kredi ETF'leri spekülatif notlu menkul kıymetlere yatırım yapar ve bu sayede yüksek getiri sağlarlar. Bu tür yatırımlarda çıkış yapmak biraz daha geç olsa da verim açlığı çeken yatırımcılar yüksek getirileri nedeniyle bu tür yatırımları tercih eder hale geldiler. Bununla birlikte söz konusu fonlar sermaye yapısında daha üst düzey menkul kıymetleri elinde tutarak daha düşük volatilite sağlar.

CFRA verilerine göre üst düzey kredi ETF’leri yılın başında küresel sabit gelir yatırımlarının sadece %0,6’sını temsil ediyordu. Ancak 2021 yılında fonlara olan net girişler söz konusu ETF’lerin payını %6,5’e kadar yükseltti.

Enflasyonda endişelendiren tahmin!

 

JPMorgan ünlü teknoloji fonu için ‘boğa tuzağı’ dedi

 

ABD'de perakende satışlarda canlılık

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)