BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSabıkalı Facebook'ta yeni kimlik arayışı----

Sabıkalı Facebook'ta yeni kimlik arayışı

Sabıkalı Facebook'ta yeni kimlik arayışı
20 Ekim 2021 - 07:36 www.finansgundem.com

Üyelerinin bilgilerini diğer kurumlarla paylaştığının ortaya çıkması üzerine büyük prestij kaybına uğrayan Facebook, sık sık yaşanan erişim sorunu sonrası imaj değişikliği planlıyor. Facebook'un gelecek hafta yeni adını açıklayacağı öne sürüldü

Dünyanın önde gelen sosyal medya platformu Facebook, bilgi paylaşımı ve erişim sorunları gibi gelişmelerle kabaran sabıka dosyasından kurtulma çabasında. Facebook'un yeni bir adla yeniden markalaşmayı hedeflediği ortaya çıktı.

Verge, kaynaklarına atıfta bulunarak, sosyal medya devi Facebook Inc'in şirketi önümüzdeki hafta yeni bir adla yeniden markalaştırmayı planladığını bildirdi.

Facebook iddia hakkında henüz bir yorum yapmadı.

BİLGİLERİ PAYLAŞTIĞI ORTAYA ÇIKMIŞTI

Facebook’un 533 milyon kullanıcısının verileri nisan ayında bir hacker platformunda yayımlanmıştı.  Türkiye dahil 160 ülkeden milyonlarca kullanıcının telefon numarası, konum bilgileri gibi pek çok veri sızdırılmıştı.

Dünya genelinde 2,8 milyar kullanıcısı olan sosyal medya platformu Facebook'tan 533 milyon kişinin verilerinin çalınması tüm dünyayı şoke etmiş, uzmanlar oluşabilecek tehditlere karşı uyarılarda bulunmuştu. 

Sızıntı kapsamında, ABD, İngiltere, Hindistan ve Türkiye’nin de içinde bulunduğu tam 106 ülkeden kullanıcıların konum, telefon numarası, doğum tarihi, e-posta adresi gibi önemli kişisel bilgileri açığa çıkmıştı. Türkiye’den de yaklaşık 20 milyon kullanıcının özel bilgilerini içeren veri tabanı, siber güvenlik anlamında büyük riskler içeriyor.

ZUCKERBERG’İN BİLGİLERİ DE SIZDIRILDI

Facebook’un CEO’su Mark Zuckerberg’in bilgileri de ifşa olmuştu. İnternette yayınlanan bilgiler arasında Zuckerberg'in doğum tarihi, telefon numarası, yaşadığı yer ve Facebook kullanıcı kimliği gibi veriler yer alıyordu. 

ERİŞİM SORUNU HİSSE DEĞERİNİ DÜŞÜRDÜ

Facebook, bağlı kuruluşları Instagram ve WhatsApp ile birlikte 4-5 Ekim tarihinde tam 6 saat süreyle erişim sorunu yaşamış, kullanıcılar isyan etmişti. Facebook hisseleri, erişim sorunu ile yüzde 5 değer kaybetmişti. 

Tarihi kesinti: Facebook'tan itiraf gibi açıklama!

 

1,5 milyar Facebook kullanıcısının verileri satışa çıkarıldı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)