BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSabiha Gökçen'deki patlamanın işte asıl sebebi----

Sabiha Gökçen'deki patlamanın işte asıl sebebi

Sabiha Gökçen'deki patlamanın işte asıl sebebi
07 Ocak 2016 - 19:58 www.finansgundem.com

Cumhuriyet Başsavcılığı Sabiha Gökçen'deki patlamaya ilişkin açıklama yaptı. AA'nın, "havan bombası" diye servis ettiği haberi Başsavcılık yalanladı.

Geçtiğimiz günlerde Sabiha Gökçen Havalimanı’nın apronunda meydana gelen patlamayla ilgili Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan açıklama geldi.  Başsavcılık, “Patlamanın nedeninin havan topu olduğuna ve yine havan topu atışında kullanılan çatal ayakların elde edildiğine dair bir bilgi Başsavcılığımız soruşturma dosyasında mevcut olmayıp bu hususta Başsavcılığımızca hiçbir basın yayın organına herhangi bir açıklama yapılmamıştır” dedi.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Sabiha Gökçen Havalimanı’ndaki patlamanın nedenine ilişkin yapılan haberler nedeniyle yazılı bir açıklama yayınladı.

“GERÇEK DIŞI HABERLER TESPİT EDİLMİŞTİR”
Anadolu Cumhuriyet Başsavcısı Fehmi Tosun imzalı basın açıklamasında, “Başsavcılığımız yargı sınırları içerisinde bulunan İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanında 23 Aralık 2015 tarihinde meydana gelen ve bir vatandaşımızın ölümüne sebep olan patlamayla ilgili olarak, bugün bazı basın yayın organlarında ve sosyal medyada havalimanındaki patlamanın nedeninin havan topu mermisinin atılması olduğu ve ormanlık alanda havan topunu sabit tutmaya yarayan çatal ayakların bulunduğuna yönelik gerçek dışı haberler yapılıp yayıldığı tespit edilmiştir” denildi.

“HAVAN TOPU OLDUĞUNA DAİR…”
Patlamaya ilişkin Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Örgütlü, Kaçakçılık ve Ekonomik Suçlar Soruşturma Bürosu’nca soruşturma başlatıldığı belirtilen açıklamada, “Soruşturma halen devam etmekte olup, henüz sonuçlanmamıştır. Basında ve sosyal medyada yer alan haberlerdeki iddiaların gerçeği yansıtmadığı gibi patlamanın nedeninin havan topu olduğuna ve yine havan topu atışında kullanılan çatal ayakların elde edildiğine dair bir bilgi Başsavcılığımız soruşturma dosyasında mevcut olmayıp bu hususta Başsavcılığımızca hiçbir basın yayın organına herhangi bir açıklama yapılmamıştır. Başsavcılığımızca olayın her yönü, detaylı olarak gizli ve titiz bir şekilde araştırılmakta olup sonuçlandığında ayrıca bilgi verilecektir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur” cümleleri kullanıldı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)