BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinSabiha Gökçen’de 11 saat işkence----

Sabiha Gökçen’de 11 saat işkence

Sabiha Gökçen’de 11 saat işkence
31 Aralık 2014 - 17:32 www.finansgundem.com

Borajet’le Edremit’e uçmak için Sabiha Gökçen’e gelen 100 yolcu 11 saat sonra evlerine gönderildi...

FINANSGUNDEM.COM

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’ne yapılan bir şikayet Sabiha Gökçen Havalimanı’nda yaşanan 11 saatlik işkenceyi ortaya çıkardı. Bir yolcunun Sivil Havacılık Genel Müdürü Bilal Ekşi’ye gönderdiği zehir zemberek yazıda Borajet yolcularının yaşadığı skandal boyutundaki sıkıntı, “Uçamıyorsan uçmuyorum de. Millet başının çaresine baksın. Böyle rezalet olmaz” satırlarıyla ifade edildi.  

Her gün binlerce kişinin Türkiye’nin ve dünyanın her köşesine uçtuğu Sabiha Gökçen Havalimanı dün bir grup yolcuyu çıldırtan bir beklemeye sahne oldu. Saat 15.00’te Edremit’e uçmak için saat 13.00 sıralarından itibaren havalimanına gelen Borajet yolcuları iddiaya göre 11 saat süreyle Sabiha Gökçen’de bekletildi. Yetkililerin 11 saat sonra gece yarısı yolculara “Evinize gidin” demesi ise bardağı taşıran son damla oldu.

İddiaya göre Borajet yetkilileri uçuşa engel olarak hava muhalefetini ve Edremit Havalimanı’nın kapalı olduğunu  gösterirken yolcuların iddiasına göre diğer şirketlerin uçuşları herhangi bir engele takılmadan gerçekleşti.  11 saat boyunca Sabiha Gökçen’de eziyet çeken, aralarında yaşlıların, hamilelerin, genç kızların ve çocukların da olduğu gözü yaşlı yolcuların büyük bir çile yaşadığı belirtilirken, Edremit’te yakınlarını bekleyenlerin de aynı şekilde mağduriyet içine girdikleri ifade edildi.  Yolcular arasındaki askerler de, 3-4 günlük izinlerinin bir gününün yanması karşısında büyük bir üzüntü yaşadı.

İŞTE O ŞİKAYET

Sivil havacılık Genel Müdürü Bilal Ekşi’ye gönderilen ve bir yolcunun kaleminden ‘skandal’ denilecek olayı anlatan şikayette şu satırlar yer aldı:
Hava muhalefeti olabilir, senin uçakların küçük olabilir, şu olabilir, bu olabilir, uçamayabilirsin ama vatandaşa yalan söylemeye kimsenin hakkı yok.
Yan tarafta başka havayolu çatır çatır uçarken oradaki havaalanı kapalı deyip insanları saatlerce havaalanında bekletmenin alemi ne?
85 yaşında annem saat 01’den 11’e kadar 10 saat havaalanında bekledi ha şimdi ha şimdi diye....
Bilet değiştireceğiz diye 3 sefer üst kontuara indi çıktı protez ayağıyla.
Askerden izinli gelmiş bir çocuk ağlıyor 4 günlüğüne izinli geldim anamı babamı göreceğim 1 günüm burada geçti ne olur bizi oyalamayın diye.
Psikoloji öğrencisi bir kızcağız yurttan çıkmış, ben bu saatten sonra nereye gideceğim yurt da kapandı diye ağlıyor.
Hamile bir hanım elinde çocuğu kocası karşı havaalanında bekliyormuş saatlerdir.
100 yolcu hepsinin ayrı bir derdi var.
İnsanlara yalan söylemenin alemi ne, tam yeni yıla girerken günümüzü mahvetmenin anlamı ne.
Uçamıyorsan uçamıyorum de millet de başının çaresine baksın.
Böyle rezalet olmaz. Alenen bura da vatandaşını taciz ediyorlar.
Kimsenin ağzını açıp bir şey yaptığı yok .
Bugün bizim başımıza gelen yarın sizin başınıza gelebilir
Gereğini yapın gerekiyorsa bu uçak şirketini uçuştan men edin bu rezillikler bir daha yaşanmasın.
Ayıptır, günahtır, yazıktır bu insanlara.
Tek suçumuz Türk vatandaşı olmak mı?
Sürünmeye mahkum muyuz ?

EDREMİT HAVALİMANI:  BİZ UÇUŞA KAPALI DEĞİLİZ

Balıkesir Edremit Koca Seyit Havalimanı yetkilileriyle yaptığımız telefon görüşmesinde Edremit Havalimanı’nın iddia edildiği gibi dün (30.12.2014) kapalı olmadığı, uçuşların yapıldığı belirtildi. Finansgundem.com’a konuşan havalimanı yetkilisi, “Dün İstanbul’dan bir havayolunun uçuşu gerçekleşti, 1.5 saat rötarla uçak Edremit’e indi. Bir uçuş iptal (Borajet) edildi. Bir sıkıntı varsa ortada bu İstanbul’daki hava muhalefetindendir, bizden değil” dedi. Havalimanının açık olması, diğer havayolu şirketinin Edremit uçuşunu rötarlı bile olsa gerçekleştirmesi Borajet yetkililerinin gerekçesini zayıflattı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)