BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSabih Kanadoğlu vefat etti----

Sabih Kanadoğlu vefat etti

Sabih Kanadoğlu vefat etti
28 Şubat 2023 - 15:02 www.finansgundem.com

Yargıtay Onursal Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu yaşamını yitirdi.

Yargıçlık, savcılık, Yargıtay üyeliği ve Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı görevlerini yürüten Onursal Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu, 84 yaşında Ankara'da tedavi gördüğü hastanede hayata gözlerini yumdu.

Sabih Kanadoğlu'nun tedavi gördüğü Başkent Üniversitesi Ankara Hastanesi'nden yapılan açıklamada, "Bir süredir Başkent Üniversitesi Ankara Hastanesi'nde yatarak tedavi gören Yargıtay Onursal Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu, 28.02.2023 tarihinde Hakk'ın rahmetine kavuşmuştur. Merhuma Allah'tan rahmet, kederli ailesine ve yakınlarına başsağlığı dileriz" denildi.

İzmir Menemen'de 20 Mayıs 1938'te doğan Sabih Kanadoğlu, 1959 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun olduktan sonra Burhaniye hakim adayı olarak mesleğe başladı. Kanadoğlu, sırasıyla Orhaneli ve Erzurum Cumhuriyet Savcılığı, Bingöl Sulh Hakimliği, Tokat ve Kırşehir Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı, İzmir Ceza Hakimliği ve Bakırköy Ağır Ceza Mahkemesi ile Adli Yargı Adalet Komisyonu başkanlıkları görevlerinde bulundu. Yargıtay üyeliğine 19 Temmuz 1984 tarihinde seçilen Kanadoğlu, Yargıtay Büyük Genel Kurulu'nca 26 Aralık 1994'te ilk kez, 28 Aralık 1998 tarihinde ikinci kez Yargıtay 11'inci Ceza Dairesi Başkanlığı'na seçildi. Yargıtay Büyük Genel Kurulu'nca gösterilen adaylar arasından 21 Ocak 2001'de cumhurbaşkanınca Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na seçilen Kanadoğlu, 20 Mayıs 2003'te yaş sınırı nedeniyle emekliye ayrıldı.

Sabih Kanadoğlu'nun yarın Ankara Kocatepe Camisi'nde düzenlenecek cenaze töreninin ardından son yolculuğuna uğurlanacağı belirtildi. 

Deniz Baykal hayatını kaybetti

 

Gazeteci Güngör Mengi vefat etti

 

Eski İçişleri Bakanı Cahit Bayar vefat etti

 

Eski Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Şide vefat etti