BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisSabancı’ya sürpriz transfer----

Sabancı’ya sürpriz transfer

Sabancı’ya sürpriz transfer
26 Ocak 2013 - 11:37 www.finansgundem.com

GE’den Sabancı’ya CEO transferi… Kürşat Özkan Enerji Grubu Bölüm Başkanlığı görevine getirildi

Sabancı Holding Enerji Grubu Bölüm Başkanlığı görevine Kürşat Özkan atandı. Yapılan açıklamaya göre, Sabancı Holding Enerji Grubu Bölüm Başkanlığı görevine atanan Kürşat Özkan, bu görevinde, Sabancı Holding Enerji Grup Başkanı Selahattin Hakman'a bağlı olarak görev yapacak.
     Atamaya ilişkin açıklamada görüşlerine yer verilen Sabancı Holding Enerji Grup Başkanı Selahattin Hakman, ''Sayın Kürşat Özkan uluslararası bilgi ve yönetim deneyimi ve dinamizmi ile Sabancı Enerji Grubu'nun, gerek yeni ortağımız ile birlikte Enerjisa'nın iddialı liderlik hedeflerini gerçekleştirmesine, gerekse bunun dışındaki büyüme hedeflerine ulaşmasına önemli katkılarda bulunacaktır. Kendisine bu ortak yolculuğumuzu daha da ileri taşıma yolunda başarılar diliyorum'' ifadelerini kullandı.
     Sabancı Holding Enerji Grubu Bölüm Başkanlığı görevine atanan Kürşat Özkan da ''Yükselen Türkiye'nin lider kurumu Sabancı Holding'de görev almak ve hızla gelişen enerji sektöründe büyüme odaklı bir takımın parçası olmak bana gurur veriyor. 21 yılı aşan uluslararası tecrübeden sonra Sabancı Topluluğu çatısında ülkeme değer katmak ve yeni bir stratejinin parçası olmak heyecan verici'' dedi.
         Kürşat Özkan kimdir?
         Orta Doğu Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği'nden 1987 yılında mezun olup, 1999 yılında Xavier Üniversitesi'nde MBA yapan Özkan, 2002 2012 yılları arasında GE Türkiye CEO ve Yönetim Kurulu Başkanlığı görevlerinde bulundu. 2000 2012 yılları arasında Tusaş Motor Sanayi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı, 2007 2012 yıllarında GAMA Enerji Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı, yine 2007 2012 arasında YASED Yönetim Kurulu üyesi ve 2002 2012 yılları arasında da DEİK TAİK İcra Kurulu Üyesi olarak görev yaptı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)