BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinSabancı'dan Papua Yeni Gine'ye 'elçi'----

Sabancı'dan Papua Yeni Gine'ye 'elçi'

Sabancı'dan Papua Yeni Gine'ye 'elçi'
17 Şubat 2014 - 10:22 www.finansgundem.com

Sabancı Holding eski CEO’su Celal Metin holdingten ayrıldıktan sonra önemli projelere imza atıyor

Dünya devi General Electric’le Karaman’da elektrik üretim santrali kurmak üzere önceki yıl anlaşma yapmıştı. Dervish adı verilen bu proje yeni nesil bir santral teknolojisinden oluşuyor. Santral doğalgaz, rüzgar ve güneş enerjisinin birlikte kullanılmasına dayanıyor. Bu proje için 450 milyon euro’luk yatırım yapılması planlanıyor.  Para dergisinde yer alan haberin konusu Metin’in enerji projeleri değil, diplomatlığı…
Uzakdoğu’yla arasında gönül bağı olduğunu her fırsatta dile getiren Celal Metin, bu bölgenin egzotik ülkesi Papua Yeni Gine’nin Türkiye fahri konsolosu olmuş.
Metin, bu göreve Papua Yeni Gine hükümeti tarafından getirilmiş. 7 milyon nüfusu bulunan Papua Yeni Gine, Güney Batı Pasifik’te, Avustralya kıtasının kuzeyinde bulunuyor. Bismark Adaları’yla birlikte çok sayıda adadan oluşan Papua Yeni Gine’nin batısında Endonezya yer alıyor. 1975 yılında bağımsızlığını kazanan ülke, Güneydoğu Asya Uluslar Birliği’nde (ASEAN) gözlemci üye, Yeraltı kaynakları bakımından zengin olan ülkede altın, gümüş, bakır, petrol, doğalgaz, titanyum gibi bir çok değerli maden çıkarılıyor.
Celal Metin, Türkiye ile Papua Yeni Gine arasındaki siyasi ve ekonomik ilişkileri geliştirerek bu madenlerin ekonomiye kazandırılmasını amaçladıklarını belirtiyor.
Metin, önümüzdeki günlerde iki ülke siyasi ve iş çevreleri arasında görüşmeleri başlatacaklarını söylüyor.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)