BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSabancı'dan Kadınlar Günü mesajı!----

Sabancı'dan Kadınlar Günü mesajı!

Sabancı'dan Kadınlar Günü mesajı!
08 Mart 2013 - 13:02 www.finansgundem.com

Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla mesaj yayımladı

Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, kadınların her alanda daha katılımcı olmasının, bu yüzyılın en etkin ve öngörülebilen trendi olduğunu, kadınların katılımının eşit sağlanmadığı bir kalkınma gerçekleşemeyeceğini belirtti.
Sabancı Topluluğu çalışanlarına 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla mesaj yayımlayan Sabancı, Türkiye'nin, dünyanın en büyük ekonomileri arasında yer alması için kadınlara ekonomide, siyasette ve sosyal hayatta fırsat eşitliği sağlamak zorunda olunduğunu vurguladı.
Sabancı, ''Bu yüzyılın en etkin ve öngörülebilen trendi kadınların her alanda daha katılımcı olmalarıdır. Bu konuda yapılan araştırmalar göstermektedir ki, kadınların başta iş dünyası olmak üzere her türlü katılımları son on yılda dünyada çok önemli bir ivme kazanmıştır. Bu araştırmaların bir başka sonucu da dünyada tüketici olarak karar vericilerin 3'te 2'sinin kadınlar olduğudur'' ifadelerini kullandı.
Kadınların katılımının eşit sağlanmadığı bir kalkınma gerçekleşemeyeceğine dikkati çeken Sabancı, kadınların eğitim imkanlarını artırarak, ekonomik yaşamdaki konumlarını güçlendirerek, siyasette aktif katılımlarını sağlayarak ve kadına yönelik şiddeti engelleyerek toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanabileceğine işaret etti.
Sabancı, şunları kaydetti:
''Biz Sabancı Topluluğu'nda organizasyonumuzun her kademesinde cinsiyet eşitliğine büyük önem veriyoruz. Bu eşitliğin sadece işe alımla sınırlı kalmamasına; sosyal haklar, eğitim-gelişim ve terfi gibi alanlarda da olması gerektiğine inanıyoruz.
Bu bize rekabet avantajı sağlayacaktır. İş dünyasının liderleri, siyasi liderler ve konuyla ilgili tüm paydaşlar Türkiye'de kadının insan haklarının geliştirilmesi yönündeki tüm çalışmalara destek vermelidir. Bu nedenle, World Economic Forum'un inisiyatifinde ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın öncülüğünde kurulan İş'te Eşitlik Platformu'nu oldukça önemsiyor ve burada liderlik yapmaya çalışıyoruz.''
KADININ ROLÜNÜ GÜÇLENDİRMEYİ HEDEFLİYORUZ
Sabancı Vakfı olarak da toplumsal dönüşüm gerçekleşmesi için sivil toplum kuruluşlarının projelerini desteklediklerini vurgulayan Sabancı, ''Hibe programlarımızla kadınların insan hakları konusunda örnek bir kalkınma modeli oluşturmalarına destek veriyoruz. Kadınlarımızın ve kız çocuklarımızın insan haklarının korunması, bu konuda toplumsal değişimin ve gelişmenin sağlanabilmesi için ortak programlara ihtiyaç var'' değerlendirmesini yaptı.
Sabancı, sivil toplum örgütlerinin, kamu kuruluşları ile birlikte çalışmak durumunda olduğunu belirterek, Türkiye'de ilk olan çok ortaklı Birleşmiş Milletler Kadınların ve Kız Çocuklarının İnsan Haklarının Korunması ve Geliştirilmesi Ortak Programı'nı Sabancı Vakfı'nın 2006-2010 yılları arasında dört yıl boyunca desteklediğini anımsattı.
Sabancı Vakfı'nın şimdi de bu programın devamı niteliğindeki yeni bir ortak programa başladığını belirten Sabancı, ''Yerelde kadınların insan hakları için yeni bir üç yılın başlangıcı olan Birleşmiş Milletler Kadınların İnsan Haklarının Geliştirilmesi Ortak Programı ile 2015 yılı sonuna kadar Türkiye'nin 11 iline ulaşmayı ve böylece kadının toplumsal yaşam içindeki rolünü daha da güçlendirmeyi hedefliyoruz. Bu, toplumun her kesiminde ve alanında kadın-erkek elele, beraber gerçekleştireceğimiz bir değişim ve dönüşümdür'' ifadelerini kullandı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)