BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSabancı'dan 65 milyon TL'lik yeni yatırım----

Sabancı'dan 65 milyon TL'lik yeni yatırım

Sabancı'dan 65 milyon TL'lik yeni yatırım
19 Aralık 2014 - 19:37 www.finansgundem.com

Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, "Yeni bir dönemin başlangıcını yapıyoruz." dedi.

Sabancı Holding şirketlerinden Kordsa Global ile Sabancı Üniversitesi'nin işbirliğiyle hayata geçirilen Kompozit Teknolojileri Mükemmeliyet Merkezi'nin temel atma töreni İstanbul Teknopark'ta yapıldı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı fikri ışık ve Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz'ın katılımıyla gerçekleşen temel atma töreninde konuşan Güler Sabancı, hükümetin Ar-Ge ve inovasyona verdiği destekten memnuniyet duyduklarını belirtti.

Sabancı, Sanayi- üniversite işbirliğinin son yıllarda çok konuşulan bir mesele olduğunu, ancak bu tanımın altını dolduran elle tutulur bir yapının bugüne kadar çok sınırlı ölçüde gerçekleştiğini söyledi. Kordsa Global'in çalışmalarının başarıyla devam ettiğini belirten Sabancı, "Ülkemizde ilk defa, ileri teknoloji ürünü malzemenin, Ar-Ge'nin, akademik yapının ve üretimin harmanlanacağı bir platformun oluşumuna hep birlikte tanıklık ediyoruz. 80'li yıllardan bu yana fabrikalarımızda Ar-Ge merkezlerimizi oluşturduk. Kendi teknolojimizi kendimiz yaratmak ve geliştirmek için çalıştık. Günümüzde en son teknoloji ve yeniliklerin uygulayıcısı olarak sektöründe lider konuma yükseldi, önce Sabancı'nın sonra da yurt dışı yatırımlarıyla Türkiye'nin gururu oldu" diye konuştu.

"Biz ülkemizin potansiyeline inanıyoruz"
Temelin atılmasıyla Türkiye'nin geleceği için dev bir adımın da atıldığına işaret eden Sabancı, 65 milyon liralık yatırımın inşaatın 15 ayda bitirilmesinin öngörüldüğünü, 12 aya indirilmesi için elinden geleni yapacağını söyledi. Sabancı, yatırıma ilişkin şunları aktardı: "Bugün sizlerle, aslında geleceğin temellerini atıyoruz. Yeni bir dönemin başlangıcını yapıyoruz. Biz bu yatırımı bugünden yarına değil, bugünden Türkiye'nin gelecek 10, 20, 30 yılına yapıyoruz. Biz Türkiye'ye, ülkemizin potansiyeline inanıyoruz, bu yatırımı ülkemizin geleceğine yapıyoruz. Bugün ilk adım olarak 65 milyon lira değerinde bir yatırımın temelini atıyoruz. Ancak bu merkez, yaratacağı değer ve ortaya koyacağı modelle hem topluluğumuza hem de ülkemize getireceği yeni boyut açısından bu rakamın çok ötesinde bir değer ifade etmektedir."

Sabancı, Türkiye'deki istikrar ortamına dikkati çekerek, "Bu yola çıkarken, bu yatırıma bizi teşvik eden, bizi yüreklendiren en önemli unsurlardan biri elbette Türkiye'de yaratılan iklimdir. Araştırmaya yeni teknolojiye verilen önem ve destek ve yaratılan iklim" ifadesini kullandı.

Teknopark'ların katma değeri yüksek ürün imalatı için büyük bir önemi bulunduğunu aktaran Sabancı, "Savunma Sanayi Müsteşarlığı ve İstanbul Ticaret Odası ana ortaklığında kurulmuş olan İstanbul Teknopark, havacılık, savunma ve denizcilik sektörlerine odaklanıyor. Bizim tercihimizde de bu odaklanmanın önemi var. Burası, tamamlandığında 1.000 firmayla Türkiye'nin en büyük Teknopark'ı olacak. Bugün 100 firma var. Bugün temelini attığımız bu girişim, İstanbul Teknopark'ta bu iş modeliyle ilk temel atmadır. Bunun örnek ve özendirici olmasını diliyorum" diye konuştu.

Türkiye'nin 2023 hedeflerine ulaşmak için inovasyonu önceleyen, katma değere önem veren bir politika benimsediğini, bunun kararlılıkla sürdürülmesi gerektiğini belirten Güler Sabancı, "Türkiye'nin 2023 hedefleri arasında saydığımız 500 milyar dolarlık ihracat hedefine ulaşmamız için sayın Başbakanımızın da belirtmiş olduğu gibi, yüksek teknolojili ürünlerin ihracatımızdaki payını yüzde yüzde 3,4'den yüzde 15'e çıkarmamız gerekiyor" dedi.

Sanayi-Üniversite işbirliği sürecine özgün bir bakış gerektiğini dile getiren Sabancı, Başbakan Davutoğlu'nun "üniversitelerin ticarileşmesinin önünü açmamız gerekiyor" sözüne atıfta bulunarak, "Sayın Başbakanım, sizi yürekten destekliyoruz" dedi. Sabancı Üniversitesi olarak, bu alanda Türkiye'nin en ileri üniversitelerinden biri olduklarını aktaran Sabancı, "Araştırma kapasitemiz her geçen gün başarıyla artıyor" dedi.

Sabancı, 6550 Sayılı ve 3 Temmuz 2014 tarihli Araştırma Altyapılarının Desteklemesine ilişkin Kanunun yönetmeliğinin en kısa sürede yürürlüğe girmesi isteğini de dile getirdi. Bu arada Güler Sabancı tören öncesi Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan'a temeli atılan tesise ilişkin bilgiler verdi. Birbirinden ayrı iki ya da daha fazla malzemenin bir araya getirilmesiyle imal edilen malzeme türü olarak bilinen kompozit malzemeler, endüstride nihai ve ara malı olarak önem taşıyor.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)