BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaTeknolojiSabancı Ventures, beşinci yatırımını Albert Health ile dijital sağlık alanında yaptı----

Sabancı Ventures, beşinci yatırımını Albert Health ile dijital sağlık alanında yaptı

Sabancı Ventures, beşinci yatırımını Albert Health ile dijital sağlık alanında yaptı
27 Haziran 2022 - 11:16 www.finansgundem.com

Sabancı Ventures, dijital sağlık alanında yapay zekâ tabanlı hastalık yönetimi ve telesağlık hizmeti platformu geliştiren Albert Health’in hissedarı oldu.

Sabancı Topluluğu, yeni ekonomi odaklı uzun vadeli büyüme stratejisi kapsamında, Sabancı Holding’in Kurumsal Girişim Sermayesi Fonu olan Sabancı Ventures aracılığıyla yeni bir yatırımı daha tamamladı. Böylelikle Sabancı Ventures, dijital sağlık alanında yapay zekâ tabanlı hastalık yönetimi ve telesağlık hizmeti platformu geliştiren Albert Health’in hissedarı oldu.

Sabancı Ventures’ın liderlik ettiği yatırım turunda Akportföy, Teknoloji Yatırım (TTGV1 Fonu) ve EGİAD (Ege Genç İş İnsanları Derneği) Melekleri’nin katılımı ile toplam 1 milyon ABD doları tohum yatırımı yapıldı. Yapılan yatırım ile Albert Health, klinik doğrulama çalışmalarını hızlandırmayı ve İngiltere başta olmak üzere yurtdışı pazarlarda çoklu kronik hastalık yönetimi platformunu genişletmeyi hedefliyor.

Hastaların kronik hastalıklarını yönetmelerini sağlayan, sesli komut tabanlı, yapay zekaya dayalı dijital bir sağlık platformu olan Albert Health, küresel bir dijital hastalık yönetimi şirketi olma vizyonuyla çok uluslu ilaç şirketleriyle hastalık yönetimi ve telesağlık programları geliştiriyor. 2018 yılında kurulan şirket hali hazırda 100 binden fazla hastaya hizmet veriyor.

Bu yatırımla birlikte 2020 yılında kurulan Sabancı Ventures’ın portföyündeki toplam girişim sayısı 5’e, 2022 yılında yatırım yaptığı şirket sayısı ise 3’e yükseldi. Sabancı Ventures geçtiğimiz yıllarda Thread In Motion ve Lumnion’a; bu yıl ise yerli bulut sistem entegratörü olarak müşterilerine veri depolama ve bulut yönetimi gibi hibrit bulut çözümleri sunan Bulutistan ile yapay zekâ odaklı akıllı asistan hizmetleri konusunda uzmanlaşmış Zack.ai şirketlerine yatırım yapmıştı.

“Bundan sonra da öncü fikirlerin ve girişimlerin destekçisi olmaya devam edeceğiz”

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Sabancı Holding Strateji ve İş Geliştirme Grup Başkanı Gökhan Eyigün,Sabancı Topluluğu olarak ‘yeni ekonomi’ odaklı büyüme stratejimiz kapsamında dijital teknolojilere yatırımlarımızı hız kesmeden sürdürüyoruz. Geleceği şekillendireceğine inandığımız girişimlere yaptığımız bu yatırımlarla bir yandan hissedarlarımıza olan sorumluluğumuzu yerine getiriyor bir yandan da Topluluk Vaadimiz’de de belirttiğimiz gibi, dijital teknolojilerin gücüyle daha sürdürülebilir bir yaşam amacımıza katkıda bulunuyoruz. Bu stratejimiz kapsamında, önümüzdeki dönemde de etki gücü her türlü ülke sınırlarını aşan, küresel değer üretme potansiyeline sahip öncü fikirlerin ve girişimlerin destekçisi olmaya devam edeceğiz” dedi.

Toplam 13 ülkede 7 farklı iş ortaklığıyla faaliyet gösteren ve çok uluslu şirketlerle uzun soluklu ortaklık tecrübesine sahip bir Topluluk olduklarının altını çizen Gökhan Eyigün, Sabancı’nın, yatırımcı olarak bu şirketlerde yer almasının, girişimlerin ulusal ve uluslararası büyüme yolculuklarına da önemli katkı sunacağını belirtti.

Sabancı Ventures hakkında

· Siber güvenlik, yapay zekâ, enerji teknolojileri, finansal hizmetler, nesnelerin interneti, malzeme teknolojileri ve e-mobilite Sabancı Ventures’ın başlıca yatırım hedeflediği alanlardır.

· İlk etapta 30 milyon ABD $ toplam fon büyüklüğüne sahip olan Sabancı Ventures, hem yurt içi hem de yurt dışında yatırımlar hedeflemektedir.

· Tohum sonrası ve Seri A aşamalarındaki girişimlere büyüme amaçlı olarak 500 bin ABD $ ile
4 milyon ABD $ arasında değişen tutarlarda yatırım yaparak, hissedar olmayı hedeflemektedir.

Sabancı Holding CEO’su Alper: Türkiye ile dünya arasında köprü olacağız

Sabancı Holding, net sıfır emisyon hedefi ile sürdürülebilirliğe öncülük ediyor

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)