BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSabancı Vakfı'ndan 107 projeye 10 milyon lira----

Sabancı Vakfı'ndan 107 projeye 10 milyon lira

Sabancı Vakfı'ndan 107 projeye 10 milyon lira
17 Ocak 2015 - 12:20 www.finansgundem.com

Sabancı Vakfı'nın bugüne kadar 107 projeye 10 milyon lirayı aşkın hibe desteği verdiği bildirildi

Sabancı Vakfı'nın bugüne kadar 107 projeye 10 milyon lirayı aşkın hibe desteği verdiği bildirildi.

Sabancı Vakfı'ndan yapılan açıklamaya göre vakfın, kadın, genç ve engellilerin sorunlarına çözümler üreten sivil toplum kuruluşlarının (STK) projelerini desteklediği "Toplumsal Gelişme Hibe Programı"na başvurular başladı.

 Başvuruların 6 Şubat 2015 tarihine kadar alınacağı program kapsamında, sivil toplum kuruluşlarının kadın, genç ve engellilere yönelik ayrımcılık ve fırsat eşitsizliği ile mücadele eden ve toplumsal hayata katılımın önündeki engelleri kaldırmayı hedefleyen projelerine hibe verilecek.

Bugüne kadar 107 projeye 10 milyon lirayı aşkın hibe desteği sağlayan vakıf, bu yıl da STK'lara 1,4 milyon lira hibe desteği sunacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı, vakıf olarak sivil toplum kuruluşlarının kapasite gelişimine katkıda bulunduklarını bildirdi.

Sabancı Vakfı'nın hayata geçirdiği hibe programları ile Türkiye'de bir ilke imza attığını anlatan Sabancı, bu programlarla yalnızca kadın, genç ve engellilere yönelik çalışmalara destek vermekle kalmadıklarını, aynı zamanda güçlü ve katılımcı bir sivil topluma ulaşmak için de büyük bir adım atmış olduklarını dile getirdi.

Sabancı Vakfı olarak toplumsal sorunlar için üretilen çözümlerin kalıcı olması için sivil toplum örgütlerinin güçlenmesinin şart olduğuna inandıklarını vurgulayan Sabancı, şunları da kaydetti:

"Sabancı Vakfı hayırseverlikte 40 yılı geride bıraktı. Yıllar içinde yaptığımız çalışmalar bize el birliği içinde neler başarabileceğimizi gösterdi. Toplumun büyük bir kesimini oluşturmasına rağmen ayrımcılığa maruz kalan kadın, genç ve engellilere odaklandığımız Toplumsal Gelişme Hibe Programı ile son derece olumlu sonuçlar aldık, kalıcı ve sistemsel çözümler ürettik. Projelere sadece maddi desteğimizi değil, bilgimizi, tecrübemizi ve kalbimizi de koyuyoruz. Kadın, genç ve engellilerin eşit fırsatlardan yararlanmasını sağlamak, sivil toplumu güçlendirmek ve toplumsal gelişmeye katkı sunmak için çalışmaya devam edeceğiz." 

- Toplumsal Gelişme Hibe Programı 
Toplumsal Gelişme Hibe Programı'na başvurular, 6 Şubat 2015 tarihine kadar Sabancı Vakfı web sitesi www.sabancivakfi.org üzerinden yapılabilecek.

Hibe Programı'na Türkiye Cumhuriyeti yasalarına göre kurulmuş ve Türkiye'de yerleşik tüm dernek, vakıf, kooperatif ve üniversiteler başvurabilecek.

Seçim sürecinde engelli kadın, genç kadın ya da engelli genç gibi iki kez ayrımcılığa maruz kalan çifte dezavantajlı gruplara yönelik kapsamlı çözüm önerileri geliştiren projelere öncelik verilecek.

Projelerin en erken temmuz 2015 itibariyle başlaması, en geç temmuz 2016 tarihinde son bulması ve uygulama süresinin en fazla 12 ay olması gerekiyor.

Hibe almaya hak kazanan projeler, konunun uzmanları, akademisyenler, sivil toplum ve medya uzmanlarından oluşan değerlendirme kurulu tarafından belirlenecek.

Proje başına hibe tutarı en az 40 bin lira, en fazla 200 bin lira olarak belirlenen program kapsamında, yerelde çalışmalar yapan küçük ölçekli kurumların yanı sıra, bölgesel, ulusal ve uluslararası boyutta çalışmalar yapan orta ve büyük ölçekli kurumlara da destek verilecek. A.A
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)