BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisSabah'ın dosyasına Bank Asya'dan açıklama----

Sabah'ın dosyasına Bank Asya'dan açıklama

Sabah'ın dosyasına Bank Asya'dan açıklama
14 Ekim 2014 - 11:26 www.finansgundem.com

Sabah gazetesinin iki gündür yayınladığı Bank Asya'ya yönelik batık kredi ve bilanço haberlerine Bank Asya'dan yanıt geldi

Sabah gazetesinin Bank Asya'nın zararına ve batık kredilerine ilişkin iddialarına Bank Asya'dan açıklama geldi. Haberde yer alan iddialara göre, BDDK 1. Uygulama Dairesi'nin hazırladığı rapor, Kamuyu Aydınlatma Platformu'na gönderilen makyajlı bilançoda bile yüzde 10 görünen takipteki kredi oranının gerçekte yüzde 25 olduğunu ortaya çıkardı. Böylece, 6 aylık bilançoda 15 milyar TL kredi hacmi bulunan bankanın 3 milyar 750 milyon TL'lik batık kredisi bulunduğu anlaşıldı.

Sabah'ın ulaştığı belgelere göre, BDDK murakıpları bankanın toplam nakdi kredilerinin yüzde 35'ini oluşturan en yüksek riske sahip 200 firmayı mercek altına aldı. İncelemeler sonucunda, 10 firmaya verilen kredinin 'üçüncü grup' yani tahsil imkânı olmadığı ortaya çıktı. 9 firmaya verilen kredinin ise 'ikinci grup' (yakın izlemedeki krediler) içinde yer aldığı belirlendi. Bankanın düşük karşılık ayırmak için kredi sınıflandırmasını mevzuata aykırı bir şekilde yaptığı tespit edildi.

İŞTE BANK ASYA'NIN AÇIKLAMASI;

Uzun süredir Bankamız hakkında, bazı basın yayın organları ile sosyal medya hesapları vasıtasıyla bankacılık ve sermaye piyasaları mevzuatına açıkça aykırı, sistematik ve kasıtlı bir karalama kampanyası sürdürülmektedir. Söz konusu karalama kampanyası dahilinde, gerçeğe, akla, mantığa, hukuka, vicdana ve her türlü değere aykırı olarak yapılan haberler karşısında Bankamız yasal haklarını korumak için ilgili mercilere başvuru ve suç duyurularını yapmaktadır.

Ancak, 5411 sayılı Bankacılık Kanunu'nun bankaların itibarının korunmasına ilişkin 74. maddesi karşısında açıkça suç teşkil eden söz konusu karalama kampanyası ile istedikleri sonucu elde edemeyeceklerini anlayan kampanya sahipleri, eylemlerini, haberlerindeki yalan ve iftiralara kamu otoritelerini de dahil ederek ulusal gazetelerde yazı dizileri yayınlayacak kadar ileri götürmüşlerdir.

Söz konusu yalan haber ve iftiralara kamuoyunca herhangi bir ehemmiyet verilmediği bilinse de, Bankamız yasal haklarını savunma çerçevesinde söz konusu kampanyaya ilişkin birçok kere özel durum açıklaması yaparak kamuoyunu bilgilendirmiştir.

Bu çerçevede, bazı basın yayın organlarında Bankamızın mali durumu ve mali tabloları hakkında kasıtlı olarak yapılan haberler de gerçeği yansıtmamaktadır. Bankamız tarafından ilgili düzenlemeler çerçevesinde kamuoyuna duyurulan ve kamu otoriteleri ile bağımsız denetim kuruluşlarınca denetlenen mali tablolarındaki bilgiler ve Bankamızca yapılan açıklamalar haricindeki kasıtlı, yalan ve yanıltıcı haber ve yayınlara itibar edilmemesi kamuoyuna saygıyla duyurulur.



 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)