BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSaadet zinciri bitti----

Saadet zinciri bitti

Saadet zinciri bitti
15 Ocak 2015 - 04:24 www.finansgundem.com

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nın yürürlüğe giren düzenlemelerle doğrudan satışta hızlı zengin olma fırsatı ve hayali vaatler sunulması yasaklandı

Tüketici Kanunu kapsamında hazırlanan dört yeni yönetmelik, dün Resmi Gazete’de yayınlandı. Saadet zincirini yasaklayan İşyeri Dışında Kurulan Sözleşmeler Yönetmeliği’ne göre doğrudan satış şirketlerinin kullandığı sistem, yeni kişiler kazandırmaktan ziyade mal veya hizmetlerin tüketicilere satışını esas alacak. Elde edilen kazanç sisteme yeni kişiler kazandırılması ve bu sayede oluşan komisyon, prim, teşvik, ödül gibi menfaatlerin dağıtılması üzerine kurulamayacak. Doğrudan satış şirketlerinin kullandığı sistemin, yeni kişiler kazandırmaktan ziyade malın tüketiciye satışını esas alması gerekecek.

14 GÜN İÇİNDE İADE EDECEK

Doğrudan satış şirketleri hızlı zengin olma fırsatları, gerçekleşmesi mümkün olmayan vaatler gibi sistemle ilgili yanıltıcı bilgiler veremeyecek. Baskı kurma, aldatma, rahatsızlık verme gibi yollarla kişileri sisteme dahil olmaya zorlayamayacak. Doğrudan satıcı olarak sisteme dahil olmak isteyenlerden giriş aidatı, başlangıç paketi, yenileme ücreti, aidat ve paket ücreti gibi bir bedel alınamayacak. Doğrudan satıcılar, hiçbir masraf ve ceza ödemeden sistemden ayrılma hakkına sahip olacak. Doğrudan satıcıların 60 gün içinde sistemden ayrılması halinde, doğrudan satış şirketlerinin, doğrudan satıcıların elinde bulunan kullanılmamış tüm malları geri alması, malların bedelini ise 14 gün içinde iade etmesi gerekecek. Yönetmelik 3 ay sonra yürürlüğe girecek.

EN AZ 12 PUNTO

Öte yandan paket Tur Sözleşmeleri Yönetmeliği’ne göre paket tur düzenleyicisi, yurtiçi turlar için turun başlamasından en az 24 saat, yurtdışı turlar için de 48 saat önce yolculukla ilgili konularda tüketiciyi bilgilendirecek. Yazılı veya mesafeli olarak kurulan paket tur sözleşmeleriyle yapılan bilgilendirmeler, en az 12 punto büyüklüğünde, anlaşılabilir bir dilde, açık, sade ve okunabilir şekilde düzenlenecek. (Hürriyet / Erdinç Çelikkan)
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)