BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemS-400'ler önümüzdeki aylarda Türkiye'ye gelecek----

S-400'ler önümüzdeki aylarda Türkiye'ye gelecek

S-400'ler önümüzdeki aylarda Türkiye'ye gelecek
28 Mayıs 2019 - 09:14 www.finansgundem.com

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Rus hava savunma sistemi S-400'lerin Türkiye'ye teslimatının Haziran ayına yetişmeyebileceğini ancak önümüzdeki aylarda teslimatın gerçekleştirileceğini söyledi.

Akar Habertürk televizyonunda dün canlı yayında yaptığı açıklamada, "Haziran'da yetişmeyebilir ama önümüzdeki aylarda gelecek. Süreç başladı" dedi.

ABD Türkiye'nin Rusya'nın ürettiği gelişmiş teknolojiye sahip S-400 hava savunma füzelerini satın almasını istemiyor. ABD uyarılara rağmen Türkiye'nin S-400'leri teslim alması halinde F-35 savaş uçağı projesindeki rolünün tehlikeye gireceğini de belirtiyor.

Türkiye'nin S-400 satın alma planının F-35'lerin güvenliğini tehlikeye atacağını söyleyen ABD'li yetkililer Ankara'nın bunun yerine ABD füze savunma sistemi satın almasını istiyorlar. Türkiye ise S-400 alım sürecinin bitmiş bir anlaşma olduğunu belirtiyor.

Patriot alımının ise müzakere edilebileceğini belirtiyor. Ancak S-400'den vazgeçeceğine dair herhangi bir ifade kullanmıyor. Süreç olası ABD yaptırımlarını gündeme getirebileceği endişesiyle piyasadaki satış baskısının da ana nedenlerinden biri konumunda.

S-400 teslimatının Temmuz'da gerçekleşmesi beklenirken son dönemde Türk yetkililer teslimatın Temmuz'dan Haziran'a çekilme ihtimali de olduğunu belirtiyorlardı.

Akar, Türkiye'nin F-35 sürecine ilişkin sorumluluklarını gerçekleştirmeyi de sürdürdüğünü belirterek, "Bizim ödememiz gereken F-35 paralarını ödedik... Şu anda Türkiye Cumhuriyeti'ne teslim edilmiş dört adet F-35 var. 4 pilotumuz eğitime devam ediyor. Yüzlerce astsubayımız eğitim aldı ve döndü.

Bizim Malatya'da F-35'leri konuşlandıracağımız yerde inşaatlar sürüyor. Normal bir düzen devam ediyor." dedi ve ekledi: "F-35 anlaşmasındaki bütün sorumlulukları yerine getirdik. Peki bu sözleşmede taraflardan biri S-400 alırsa anlaşmadan çıkarılır diye bir şey var mı diyoruz, hayır diyorlar. ABD anlaşmadan cayarsa kendi dünyamızı kurarız. Rus teknik personeli Türkiye S-400 kurulumu çalışmaları için gelecek."

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)