BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinRyanair pilotları grev yaptı----

Ryanair pilotları grev yaptı

Ryanair pilotları grev yaptı
22 Aralık 2017 - 10:44 www.finansgundem.com

Almanya’daki Ryanair havayolları şirketinin pilotlarının bu sabaha karşı 4 saat süreyle greve gitti

Alman pilot sendikası Vereinigung Cockpit (VC) tarafından yapılan açıklamada, Avrupa’nın en büyük havayolu şirketlerinden olan İrlanda merkezli Ryanair’in pilotları için Almanya’da yapılan müzakerelerin sonuçsuz kaldığı ve pilotlara grev çağrısında bulunulduğu belirtildi. Bu nedenle pilotların iş bırakacağı duyuruldu.

İş bırakma eylemi bu sabaha karşı saat 05.01’de başladı. Grev saat 08.59’a kadar sürecek. 
Pilotlar sendikası VC, şirketle yapmayı planladığı ilk müzakere görüşmelerinin işveren tarafından iptal edildiği bildirilen açıklamada, “Çünkü şirket, müzakere masasında bulunan 5 VC konseyi üyesinden 2’sini reddetti” dedi.

VC, söz konusu grev girişimiyle Ryanair pilotları için adil çalışma saatleri ve piyasa koşullarına uygun ücretler için bir düzenleme hedefliyor.

DAHA ÖNCE DE GREV KARARI ALMIŞTI

Almanya genelinde yaklaşık 9 bin 600 üyesi bulunan sendika, sivil havacılığın refah ve güvenliğine katkıda bulunmanın yanı sıra teknik işler ve sanayi işleri ile ilgili üyelerinin menfaatlerini korumayı amaçlıyor. 
Sendika daha önce de Lufthansa havayolları ile olan anlaşmazlıklar nedeniyle defalarca grev kararı almış ve uzun süre gündemde kalmıştı.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)