BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRusya'ya şeftali ihracatında hedef 50 milyon dolar ----

Rusya'ya şeftali ihracatında hedef 50 milyon dolar

Rusya'ya şeftali ihracatında hedef 50 milyon dolar
17 Eylül 2019 - 10:32 www.finansgundem.com

Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Hayrettin Uçak, Rusya'ya şeftali ihracatında 2020'de 50 milyon doları hedeflediklerini ifade etti.

Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Hayrettin Uçak, yaptığı yazılı açıklamada, geçen hafta Tarım ve Orman Bakanlığından Rusya Federasyonu'na şeftali ihracatında analiz sıklığının yüzde 40'tan yüzde 20'ye düşürülmesini talep ettiklerini, taleplerinin 2 iş günü içinde yerine getirildiğini belirtti.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ve Bakan Yardımcısı Mehmet Hadi Tunç'a hızlı dönüşleri nedeniyle yaş meyve sebze ihracatçıları adına teşekkür eden Uçak, kararın ihracatçıları rahatlattığını aktardı.

Türkiye'nin 2019 yılında yaptığı 34 milyon dolar olan şeftali ihracatının 28 milyon dolarının Rusya'ya yapıldığına değinen Uçak, "Analiz sıklığının düşürülmesi sayesinde 2020 yılında rekoltede bir düşüş olmadığı takdirde Rusya'ya şeftali ihracatında 50 milyon dolara ulaşmayı hedefliyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Uçak, şeftalide Rusya'nın ardından Beyaz Rusya ve Suudi Arabistan'ın en önemli pazarlar olduğunu, 40 ülkeye şeftali ihraç edildiğini ifade etti.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)