BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRusya'ya Davos'un kapıları kapandı----

Rusya'ya Davos'un kapıları kapandı

Rusya'ya Davos'un kapıları kapandı
11 Mart 2022 - 01:12 www.finansgundem.com

Ukrayna'ya saldırıların ardından Moskova'yı hedef alan uluslararası kuruluşların arasına Dünya Ekonomi Forumu da katıldı. Her yıl Davos'taki zirveyle ekonomik sorunları masaya yatıran örgüt, Rusya ile ilişkileri dondurdu

Dünyaca tanınmış iş insanları ve siyasetçileri bir araya getiren Dünya Ekonomi Forumu (WEF), Ukrayna'ya saldırılarından ötürü Rusya ile bütün ilişkilerini dondurma kararı aldı.

İsviçre merkezli WEF'ten yapılan yazılı açıklamada, alınan kararla birlikte Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, forumun bütün etkinliklerine katılımının yasaklandığı bildirildi.

Buna karşın forumun, Rusya-Ukrayna arasındaki çatışmaların bitmesi durumunda taraflar arası arabulucu rolü oynayabileceği kaydedildi.

Politiko gazetesine demeç veren WEF'in sözcüsü Amanda Russo, "Yaptırıma uğrayan hiçbir kimseyle ilişki içinde olmayacağız ve Rus varlıklarıyla ilişkilerimizi dondurduk." açıklamasında bulundu.

Putin ve eski Rusya Başbakanı Dimitri Medvedev 2007'den 2021'e kadar WEF zirvesinde 5 defa ağırlanmıştı.

DAVOS ZİRVESİ

WEF, her yıl iş ve siyaset dünyasından dünyaca tanınmış isimleri İsviçre'nin Davos kasabasında bir araya getirerek dünyanın ekonomik sorunlarını masaya yatıran toplantılar düzenliyor. 

JPMorgan, Rusya'daki operasyonlarını durduyor

 

Rusya'dan ruble resti

 

Goldman Sachs, Rusya'dan çıkma kararı aldı

 

Rusya'nın Uluslararası Ödemeler Bankası'na erişimi askıya alındı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)