BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaRusya’ya bir SWIFT darbesi daha----

Rusya’ya bir SWIFT darbesi daha

Rusya’ya bir SWIFT darbesi daha
28 Şubat 2022 - 07:48 www.finansgundem.com

Ukrayna’yı işgal etmek Rusya’ya karşı bir yaptırım kararı da Uzak Doğu’dan geldi. Bankalara, işadamlarına ve siyasetçilere yönelik yaptırımlar uluslararası boyut kazandı

Avrupa Birliği (AB), ABD, İngiltere, Almanya, Fransa, İtalya ve Kanada, Rusya 'ya karşı uygulanacak ilave ekonomik yatırımlar konusunda ortak açıklama yayımladı.

Batı, Rusya'ya karşı en büyük kozlarından birini oynamaya karar verdi.

Alınan kararla, bazı Rus bankalarının, uluslararası para transferi sağlayan SWIFT sisteminden çıkarılacak. Bu kararı paralele bir adım da Japonya’dan geldi. Japonya da bazı Rus bankalarını Swift ağından çıkarmaya hazırlanıyor. Japonya Maliye Bakanı Yardımcısı Masato Kanda, bazı Rus bankalarını küresel ödeme sistemi olan Swift ağının dışında çıkarmak için ABD ve Avrupa ile yakın temas halinde olduklarını söyledi.

Japonya Merkez Bankası ve Japonya Finansal Hizmetler Ajansı ile yaptığı toplantının ardından konuşan Kanda, "Rusya-Ukrayna krizinde durum bazı insanların beklediğinden daha ağır hale geldi. Uluslararası toplum yaptırımların büyüklüğünün maksimum etkiyi yapacak düzeyde olması gerektiği görüşünü paylaşıyor" dedi.

Kanda, Rusya MB'nin Japonya'daki rezervlerine ulaşımını sınırlama konusunda bir karar alıp alınmadığı sorusuna ise, G7 ile yakın temas içinde uyun kararı alacakları yanıtını verdi.

SWIFT'e alternatif sistem SPFS

 

Rusya SWIFT sisteminden çıkarılıyor

 

2 oligarktan Putin'e barış çağrısı

 

Moskova Borsası’nın açılışı ertelendi

 

AB Ukrayna'ya savaş uçağı gönderecek

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)