BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRusya'nın Ukrayna kararı Türk ihracatını vurdu----

Rusya'nın Ukrayna kararı Türk ihracatını vurdu

Rusya'nın Ukrayna kararı Türk ihracatını vurdu
03 Ocak 2019 - 10:49 www.finansgundem.com

Rusya ile Ukrayna arasında yeniden tırmanan "yaptırım gerginliği" Türkiye'yi de olumsuz etkilemeye devam ediyor

Türk ihracatçıların TIR karnelerinden sıkı gümrük denetimlerine kadar farklı nedenlerle Rusya’ya mal sevkiyatında zorlandığı bir dönemde, Rusya’nın Ukrayna’ya dönük aldığı yeni yaptırım kararlarının kapsamı kaygı yarattı.

Uluslararası Nakliyeciler Derneği UND, üyelerine yılın son günü yolladığı mesajda, Rusya Başbakanı Dmitri Medvedev tarafından imzalanan kararın, Ukrayna üzerinden 50'ye yakın kalemde Türk mallarının sevkiyatında da "yasak getirdiğini" duyurdu.  
İlk açıklamalar, yasak kapsamında domates dahil, sebze ve meyvenin de olduğu kaygısı yarttı ama, sadece konserve benzseri işlenmiş sebe meyvelerin yasak kapsamında olduğu anlaşıldı.
 
Mesajda, Rusya Federasyonunun yayınladığı kararın özet gayrı resmi tercümesi üyelerle paylaşıldı. Yazının devamında, "Söz konusu karar Rusya Federasyonuna Ukrayna üzerinden giden Türk ihracatını da kapsamaktadır” dendi.

Rusya hükümetinin yayımladığı listede Gümrük Tarife İstatistik Pozisyonları (GTİP) bulunan  ürünlerin Ukrayna üzerinden Rusya’ya taşınmasının yasaklandığı vurgulandı.(Türkrus)

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)