BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRusya’nın son umudu Hindistan!----

Rusya’nın son umudu Hindistan!

Rusya’nın son umudu Hindistan!
14 Mart 2022 - 10:51 www.finansgundem.com

Batı’nın ağır ekonomik yaptırımlarına maruz kalan Rusya çıkış yolunu Asya’da arıyor. Moskova bu dönemde Hindistan'ın ‘can simidi’ olmasını istiyor

Ukrayna’yı işgal girişimi nedeniyle ağır yaptırımlara maruz kalan ve ekonomisi çökme noktasına gelen Rusya, Hinsitan’a ‘yardım’ çağrısı yaptı.

Asya'daki satış ağlarını genişletmek isteyen Rusya, Hindistan'a yaptırımların vurduğu petrol ve gaz yatırımlarını derinleştirmeye çağırdı. 1991'de Sovyetler Birliği'nin çöküşünden bu yana en derin kriziyle karşı karşıya kalan Rusya çıkış yolunu Asya’da arıyor. Reuters'ın haberine göre bazı Batılı müttefikler, Yeni Delhi'nin Birleşmiş Milletler'de Moskova aleyhine oy vermeyi reddetmesinin ardından Hindistan'a Rusya'nın Ukrayna'daki eylemlerini kınaması için baskı yapıyor .

Rusya Başbakan Yardımcısı Alexander Novak, "Rusya'nın Hindistan'a petrol ve gaz ihracatı 1 milyar dolara yakın ve bu rakamı artırmak için fırsatlar var " dedi.

Hindistan Petrol ve Gaz Bakanı Hardeep Singh Puri ile konuşan Novak, "Rus petrol ve gaz sektörüne daha fazla Hindistan yatırımı çekmek ve Rus şirketlerinin Hindistan'daki satış ağlarını genişletmekle ilgileniyoruz" açıklamasını yaptı.

Hindistan devlet şirketlerinin Rus petrol ve gaz sahalarında hisseleri varken, Rosneft de dahil olmak üzere Rus grupları Hindistan'ın Nayara Energy rafinerisinde çoğunluk hissesine sahip. Bazı Hintli şirketler de Rus petrolü satın alıyor.

Rusya: Paramız var, ödemeyi ruble ile yaparız

 

Rusya: Rezervlerimizin 300 milyar dolarını kullanamaz haldeyiz

 

Rusya: Batı'nın baskısı, Moskova'nın gidişatını değiştiremez

 

Commerzbank, Rusya'da işlemlerini durdurdu

 

Ülkeyi terk eden edene: Rusya'dan büyük göç!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)