BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRusya'nın savaş suçlarını soruşturacak komisyon belirlendi----

Rusya'nın savaş suçlarını soruşturacak komisyon belirlendi

Rusya'nın savaş suçlarını soruşturacak komisyon belirlendi
30 Mart 2022 - 14:06 www.finansgundem.com

Birleşmiş Milletler (BM), Rusya'nın Ukrayna'da işlediği iddia edilen suçları soruşturacak uluslararası bağımsız soruşturma komisyonunun 3 üyesini belirledi.

BM İnsan Hakları Konseyinin Dönem Başkanı Arjantin'in Büyükelçisi Federico Villegas, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi eski yargıcı ve Ruanda için kurulan uluslararası ceza mahkemesinin başkanlığı görevlerinde bulunan Norveçli hukukçu Erik Mose'yi komisyonun başkanı olarak atadı.

Üç kişilik uluslararası soruşturma komisyonunun diğer iki üyeliğine ise Bosna Hersek'ten insan hakları ve uluslararası ilişkiler uzmanı hukukçu Yasminka Cumhur ile eski BM özel raportörlerinden Kolombiyalı Pablo de Greiff getirildi.

BM İnsan Hakları Konseyinden yapılan açıklamada, "Soruşturma Komisyonu, 'Rusya Federasyonu'nun Ukrayna'ya yönelik saldırganlığı bağlamında insan hakları ihlalleri ve suistimalleri, uluslararası insancıl hukuk ihlallerini ve ilgili suçları soruşturmakla' görevlendirildi" denildi.

İnsan Hakları Konseyinin 4 Mart'ta yapılan Ukrayna özel oturumunda, Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısı sırasında yaptığı iddia edilen tüm insan hakları ve uluslararası hukuk ihlallerini kınayan ve bunları araştırmak için uluslararası soruşturma komisyonu kurulmasını öngören karar tasarısı kabul edilmişti. Türkiye’nin de ortak sunucuları arasında yer aldığı karar tasarısı 47 üyeli Konsey'deki oylamada 2'ye karşı 32 oyla kabul edilmiş, oylamada 13 ülke ise çekimser kalmıştı. Görev süresi 1 yıl olarak belirlenen komisyon, elde ettiği bulgulara ilişkin hazırlayacağı raporu BM İnsan Hakları Konseyine sunacak.

Danimarka, Rusya’nın savaş suçlarının araştırılmasına öncülük edecek

ABD'nin Ukrayna raporundan 'savaş suçu' çıktı

ABD Senatosu: Putin savaş suçlusudur

Zelenskiy: Rusya'nın hastane bombalaması savaş suçu

NATO'dan savaş suçu açıklaması: Sivillere yönelik saldırı var

Almanya'dan Rusya'ya savaş suçları soruşturması

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)