BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRusya'nın petrol ve gaz gelirleri yüzde 50 arttı----

Rusya'nın petrol ve gaz gelirleri yüzde 50 arttı

Rusya'nın petrol ve gaz gelirleri yüzde 50 arttı
08 Eylül 2022 - 15:54 www.finansgundem.com

Rusya Başbakanı Mihail Mişustin, Batılı ülkelerin Rus enerji kaynaklarına yönelik kısıtlamalarına rağmen Rusya’nın enerji gelirlerinin yüzde 50 artığını söyledi.

Rusya Başbakanı Mihail Mişustin, Moskova Finans Forumu’nda yaptığı konuşmada, Rus ekonomisine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Rusya’daki tüketici talebinde dip noktanın geçildiğini anlatan Mişustin, “Ekonomi, yeni gerçeklere uyum sağlıyor. Bir miktar yavaşlama elbette kaçınılmazdı, ancak yaptırımları başlatanların varsaydığı gibi yıkıcı olmadı.” dedi.

Rus ekonomisinin ocak-temmuz döneminde bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 1 küçüldüğünü belirten Mişustin, “Kıyaslamak gerekirse, 2009 krizinde ekonomideki küçülme 7 kat daha fazlaydı. O dönem dış kısıtlamalar da yoktu.” diye konuştu.

Mişustin, Rusya’nın enerji ihracat gelirlerinin artığına da dikkati çekerek, "Enerji ihracatımızı sınırlama girişimi, bütçemizin petrol ve gaz gelirlerinde doğal bir artışa yol açtı, neredeyse yüzde 50 oranında.” ifadesini kullandı.

Rusya'ya ihracatta tarihi rekor

 

Rusya ve İran arasında yeni SWIFT kararı

 

Putin: Rusya ile Çin arasındaki ticaret ilk 6 ayda yüzde 30 arttı

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mazurat08 Eylül 2022 17:45

    Onun için sürünüyorlar kim böyle ülkesi için olmayan atıp tutup algı yaratıp şahsi siyasete oynuyorsa iyi birsey söylüyorsa yalan dolan sahtekarlık yapıyordur durum ortada halkına yansıyan tek iyi birşey yok bunların yatacak yeride yok