BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRusya'nın eylemleri müzakereyi zorlaştırıyor----

Rusya'nın eylemleri müzakereyi zorlaştırıyor

Rusya'nın eylemleri müzakereyi zorlaştırıyor
09 Şubat 2016 - 21:25 www.finansgundem.com

John Kerry: "Rusya'nın Halep'te ve bölgenin geri kalanında yaptığı eylemler, masaya gelip ciddi bir müzakere yapmayı oldukça zorlaştırıyor"

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, "Rusya'nın Halep'te ve bölgenin geri kalanında yaptığı eylemler, masaya gelip ciddi bir müzakere yapmayı oldukça zorlaştırıyor" dedi.

Kerry, Mısır Dışişleri Bakanı Semih Şükrü ile Washington'da bir araya geldi. İki bakan toplantı öncesinde açıklamada bulundu.

Kerry, "Halep'te Rus hava saldırıları altındaki kuşatma devam ederken, Rusya'nın Suriye'deki siyasi geçiş süreci için ciddi olduğunu düşünüyor musunuz ve bu durum muhalifleri ikna etmeyi zorlaştırmıyor mu?" şeklindeki soru üzerine, "Elbette öyle. Rusya'nın Halep'te ve bölgenin geri kalanında şu anda yapmakta olduğu eylemler, masaya gelip ciddi bir müzakere yapmayı oldukça zorlaştırıyor" diye konuştu.

Bir kez daha Rusya'ya acil ateşkes ve kapsamlı insani yardım için çağrıda bulunduğunu ifade eden Kerry, Münih'te birkaç gün sonra gerçekleştirilecek toplantının bu konulardaki muhtemel gelişmeler için fikir vereceğini belirtti.

"Suriye'de yaşananlara kör değiliz. Rusya, muhalefetin ve diğer paydaşların masaya oturacağı bir ortamın oluşturulmasına katkı yapmak durumundadır" diyen Kerry, Halep'teki hava saldırılarına ve yaşanan son gelişmelere işaret ederek, bunun çok zorlaştığını kaydetti.

"MÜNİH'TEN ÜMİTLİYİZ"
Kerry, "Suriye'deki insani krizi sona erdirebilmek adına Münih'te yapılacak toplantından ümitliyiz. İnsanlar mülteci durumuna düşüyor, masum kadın ve çocuklar misket bombalarıyla öldürülüyor ve insanlar açlıktan hayatını kaybediyor" şeklinde konuştu.

Bu durumun bu şekilde devam edemeyeceğinin altını çizen Kerry, Suriyeli muhalifleri toplantıya çağıran ortaklardan biri olan Rusya'nın bu noktada asli bir sorumluluğu bulunduğunu ifade etti.Görüşmede başta Suriye'deki gelişmeler ve Rusya'nın Halep saldırıları olmak üzere ABD ile Mısır arasındaki ikili ilişkiler ile DAEŞ'in Suriye ve Libya'daki etkinliğinin ele alındığı bildirildi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)