BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaTeknolojiRusya'nın en büyük bankası yoğun siber saldırı altında----

Rusya'nın en büyük bankası yoğun siber saldırı altında

Rusya'nın en büyük bankası yoğun siber saldırı altında
30 Mayıs 2022 - 14:25 www.finansgundem.com

Dünyanın en tehlikeli hackerları, Rusya'nın en büyük bankasından kredi kartı bilgilerini çaldı.

Hackerlar, Rusya’nın en büyük bankası olan Sberbank’a, savaş öncesi döneme göre saldırılarını 10 kat artırdı. 114 bine yakın kişinin kredi kartı bilgileri çalındı.

Veri istihbarat şirketi Cyberint'in araştırmasına göre dolandırıcılara satılmak üzere reklamların yapıldığı 113 bin 476 Sberbank müşterisinin kart ayrıntıları, çatışma başladığından beri çalındı.

Tarihinin en büyük DDoS saldırısı

Siber uzmanlar, dikkati dağılmış personeli hassas ayrıntıları paylaşmaya yönlendirmenin daha kolay olması nedeniyle, bunun onu bilgisayar korsanlarına karşı daha savunmasız hale getirdiğini dile getirdi. Sberbank, 6 Mayıs'ta tarihinin en büyük DDoS saldırısına karşı savaştığını açıkladı.

Surrey Üniversitesi'nden Profesör Alan Woodward, “Sberbank bir değişim içinde ve bununla olan en büyük şeylerden biri çalışanlara yönelik sosyal olarak tasarlanmış saldırılar. Banka şu anda her şeyi değiştirmek zorunda ve bankada çalışan insanlar buna alışık olmayacak” diye konuşurken, "Bu nedenle, birinin onları oturum açma ayrıntılarından çıkarması daha kolay olurdu. Telefon edip başka biri gibi davranabilir veya kimlik avı e-postası gönderebilirler” ifadelerini kullandı.

Siber saldırı için "yüksek alarm"

Telegraph’ın haberinde İngiltere’nin önemli bankacılık şirketlerinden Lloyds'un CEO'su Charlie Nunn, Rusya'dan bir siber saldırı için "yüksek alarmda" olduğunu bildirdi.

Profesör Woodward ise “Ulusal Siber Güvenlik Merkezi tüm bunlarla yakından ilgileniyor ve bir saldırının neredeyse kaçınılmaz olduğu konusunda uyarıyorlar. Bir banka saldırıya uğrarsa ve bu tür ayrıntılar sızdırılırsa, gerçek insanlar mali kayıplara uğrar” açıklamasını yaptı.(NTV)

Japonya Sberbank ve Alfa Bank'ın mal varlıklarını dondurdu

Sberbank SWIFT’ten çıkarılıyor

İngiltere, Sberbank ve Moskova Kredi Bankası'nın tüm varlıklarını dondurdu

Sberbank’a dijital varlık ihraç ve takas lisansı

Sberbank şubeleri el değiştirdi

Yaptırımlara dayanamayan Sberbank, Avrupa'dan çekildi

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)