BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiRusya'nın büyümesi beklentinin üstünde----

Rusya'nın büyümesi beklentinin üstünde

Rusya'nın büyümesi beklentinin üstünde
13 Kasım 2014 - 16:46 www.finansgundem.com

Rusya'nın 3. çeyrek büyümesi yüzde 0.7'ye gerileyerek beklentinin altında geriledi

Rusya ekonomisi üçüncü çeyrekte analist beklentilerinin altında geriledi. Bu duruma artan hasatın düşen petrol fiyatları ve yaptırımlar ile tökezleyen ekonomiyi bir nebze rahatlatmasının neden olduğu belirtiliyor.

Rus Federal İstatistik Servisi'nin bugün Moskova'da açıkladığı verilere göre gayrisafi yurtiçi hasıla geçen yıl aynı dönemdeki yüzde 0.8'in ardından bu yıl yüzde 0.7 büyüdü. Bloomberg anketine katılan ekonomistlerin tahmin medyanı ise yüzde 0.3 olmuştu.

Üç çeyrek üst üste gerileyen büyüme Rus ekonomisinin 2009'daki daralmadan bu yana en düşük ivme ile büyüdüğünü gösteriyor. Son 3 ayda dünyanın en çok değer kaybeden para birimi ile baş etmekte zorlanan Rusya Merkez Bankası, büyümenin önümüzdeki sene yüzde 0 olabileceğini belirtti.

Micex Endeksi verinin ardından aşağıda seyretmeyi sürdürürken, Moskova saati ile 16:02'de yüzde 0.7 gerileyerek 1,503.41 oldu. Ruble aynı dakikalarda dolar karşısında yüzde 1.4 değer kaybetti.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)