BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRusya'nın aşı ihracatı 1 milyar doları aştı----

Rusya'nın aşı ihracatı 1 milyar doları aştı

Rusya'nın aşı ihracatı 1 milyar doları aştı
11 Aralık 2021 - 17:00 www.finansgundem.com

Rus RBK gazetesi, Rusya’nın bu sene içindeki aşı ihracatının 1 milyar doları geçtiğini yazdı. Bu denli yüksek bir aşı ihracatı, Rusya’da 1990’lardan beri görülmemişti.

RBK gazetesi, federal gümrük servisi verilerine atıfla, Rusya’nın bu senenin ilk 10 ayındaki aşı ihracatının 1.2 milyar dolar olduğunu yazdı.

İhraç edilen söz konusu aşılar içinde, korona virüs aşısı Sputnik V’nin de yer aldığı kaydedildi. Ayrıca bu verilerin, sadece insanlar için üretilmiş olan aşıları kapsadığı belirtiliyor.

Rusya’nın sadece Ekim ayında 356 milyon dolar aşı ihracatı gerçekleştirdiğini, bunun da eylül ayında yapılan ihracatın iki katı olduğunu yazan RBK, dışarıya satılan aşıların sayısının hâlâ artmakta olduğunu aktardı.

RBK ayrıca, kaydedilen bu aşı ihracatı miktarının, Rusya’da 1990’lardan beri görülmemiş yükseklikte olduğunu yazdı.

Bunun yanında, Rusya’nın ihraç ettiği aşı miktarı içinde korona virüs aşısı Sputnik V’nin payının ne kadar olduğu bilinmiyor. Ancak aşı ihracatının bu derece artmasının zamanlaması dikkate alınacak olursa, bu dönem, Sputnik V aşısının büyük miktarlarda üretildiği ve dış satımının yapıldığı bir döneme denk geliyor.

SPUTNK V AŞISI

Sputnik V, dünyada yerel bir sağlık otoritesi tarafından kullanım izni verilmiş ilk korona virüs aşısı. Söz konusu aşı, Rusya Sağlık Bakanlığı’ndan Ağustos 2020’de kullanım izni almasının ardından toplam 71 ülkede onaylandı.

Sputnik V, Rusya’nın başkenti Moskova’daki Gamaleya Enstitüsü tarafından viral vektör ismi verilen bir yöntemle geliştirildi. Söz konusu yöntemde, koronavirüs parçacıklarını vücudun diğer bölgelerine taşıması için zayıflatılmış bir virüs kullanılıyor.

Vücut bu yöntemle koronavirüsün genetik kodunun bir bölümüne maruz bırakılıyor. Bu da bağışıklık sisteminin, gerçekten karşılaştığında, koronavirüs ile savaşabilmesini sağlıyor.

Etki oranı yüzde 97.6 olarak ölçülen Sputnik V aşısının koronavirüse karşı sağladığı kanıtlanmış yüksek koruma, İngiliz The Lancet dahil pek çok bilimsel yayında belgelenmiş durumda.

Gintsburg: Sputnik V’nin Omikron nedeniyle değiştirilmesi için bir sebep yok

Avrupa Birliği aşı ihracatını kolaylaştırıyor

Hindistan ekimde aşı ihracatına devam edecek

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Erol g11 Aralık 2021 18:15

    BİZİM AŞILAR BEDAVA OLACAĞI İÇİN MASKELER GİBİ HALKIMIZDAN ÖNCE DÜNYAYA BEDAVA DAGITIRIZ KENDİ HALKIMIZA ECZANEDEN PARASIYLA DAHİ VURDURTMAYIZ