BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiRusya'nın 70 milyar dolarlık planında TL var mı?----

Rusya'nın 70 milyar dolarlık planında TL var mı?

Rusya'nın 70 milyar dolarlık planında TL var mı?
01 Eylül 2022 - 13:17 www.finansgundem.com

Rusya, 'dost' olarak tanımladığı ülkelerin para birimlerinden 70 milyar dolarlık alım yapmayı düşünüyor.

Rusya, rublenin yükselişini yavaşlatmak için bu yıl Çin Yuanı ve diğer "dost" ülkelerin para birimlerinden 70 milyar dolara kadar satın almayı planlıyor.

Konuya yakın kaynaklara dayandırılan habere göre, büyük kısmını Çin yuanının oluşturması öngörülen 70 milyar dolarlık alım planı 30 Ağustos'ta yapılan hükümetten üst düzey yetkililer ile Rusya MB Başkanı Elvira Nabuillina'nın da katıldığı "stratejik" planlama toplantısında katılımcıların desteğini aldı.

Dirhem'de siyasi risk, TL'de devalüasyon

Bu toplantıda katılımcılara sunulan ve Bloomberg'in elde ettiği raporda, 'dost' olarak değerlendirilen ülkelerin para birimlerinden alım yapılmasının problemli olabileceği de dile getirildi. Raporda, alınacak Çin yuanının satılması için Çin ile ayrı bir anlaşma yapılması gerektiği ve bir krizde bu anlaşmayı elde etmenin çok zor olacağı savunuldu.

Alınması değerlendirilen para birimlerinden BAE Dirhemi'nin 'yüksek siyasi risk' taşıdığı belirtilirken, Türk Lirası'nın da devalüasyon riskleri ile karşı karşıya olduğuna işaret edildi.

Rusya Merkez Bankası tarafından Ağustos ayında yayımlanan bir raporda, Ulusal Refah Fonu’ndaki rezervlerde değerlendirmek için Türk lirası, yuan ve rupi satın alınmasına yönelik değerlendirme yapıldığı bildirilmişti.

Raporda “Rusya Maliye Bakanlığı, Ulusal Refah Fonu’nun yenilenmesi ve harcamaları için dost ülkelerin (Türk lirası, yuan, rupi ve diğerleri) para birimlerine yönelik bütçe kuralı yöntemine ilişkin bir işletim yöntemi uygulanması üzerine çalışıyor.” ifadesine yer verilmişti.

Ukrayna işgali sonrası Rusya’nın 640 milyar dolarlık döviz ve altın rezervinin yaklaşık yarısına Batı ülkeleri el koymuştu.

Ruble ile ticaret Rusya’nın dostane olmayan ülkelere önerdiği bir ödeme şekli

 

Rusya'nın Ulusal Refah Fonu'ndaki rezervleri 12 trilyon rubleyi aştı

 

Erdoğan: Putin'le ruble üzerinde mutabık kaldık!

 

İran, Rusya ile ticarette ruble ve riyal kullanmaya başladı

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)